Авет Рей Манес е шестгодишен вундеркинд от Охайо, който от

...
Авет Рей Манес е шестгодишен вундеркинд от Охайо, който от
Коментари Харесай

6-годишен сляп вундеркинд смайва с „Бохемска рапсодия“ на пиано и други класики

 сляпо-момче-свири-на-пиано

Авет Рей Манес е шестгодишен вундеркинд от Охайо, който от години към този момент умее да свири на пиано. 

„ Когато можеше независимо да се добере до пианото, незабавно засвирваше «Twinkle Twinkle Little Star» – споделя Сара Мур, майка на Авет. В този миг той бил едвам на 11 месеца.

Оттогава момчето почнало да взима уроци по свирене на пиано, дружно с учителя си той разучава нови техники и типичен мелодии.

„ Музиката е в самия него – споделя Мур. – Той тренира осъществяването си. Притежава изумителен гений. Хората го молят да извърши нещо “.

Филмът „ Бохемска рапсодия “, който бил номиниран за Оскар, заинтригувал Авет и той направил своя лична кавър версия на саундтрака към този филм.

Каквво е особеното в това надарено момче? То е родено с фиброплазия на зрителния нерв. Едното око на момчето не действа, второто вижда доста едва.

„ Зрението му е доста едва. Ходи с бастун и чете благодарение на Брайлово писмо “ – споделя майка му.

Майка му желае да покаже на хората по какъв начин живеят хората със специфични потребности. Тя разказала на съучениците на Авет заа неговите особености. Тя даже издала книга на тази тематика – „ Облаци от захарен памук “.

„ Той е основният персонаж в книгата. Авет не може да види облаците в небето, по тази причина написах книгата – с цел да може той да ги види. Уча хората по какъв начин да поддържат връзка със слепите и с хората със злабо зрение “.

Авет Рей е хлапак със остаряла душа. Така твърди майка му. Защо? Защото Бог, въпреки и да е взел зрението на дребния, го е надарил с голям музикален гений.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР