Авдeевка, градът в Източна Украйна, в който се водят едни

...
Авдeевка, градът в Източна Украйна, в който се водят едни
Коментари Харесай

The Times: Авдеевка е на път да падне под руски контрол

Авдeевка, градът в Източна Украйна, в който се водят едни от най-интензивните боеве по време на войната, е на ръба на " неизбежно рухване " под контрола на съветските сили. Като една от главните аргументи е неналичието на муниции, написа The Times, представен от Агенция " Фокус ".

В телеграма на някогашния сътрудник на английския вестник в Киев се показва, че украинските войски, защитаващи фронтовата зона, са " лишени от муниции " и са затруднени в опитите си да отхвърлен настъпващите противников бойци.

Недостигът на снаряди принуждава бойци като сержант Тарас, с поизивна " Физрук ", 31-годишен миночистач да вземат невъзможни решения на живот и гибел. Войските са " обкръжени и с малко амуниции, тези елитни войски излизат да скапват Новата година на Путин ", написа The Times.

" През лятото имахме 10 пъти повече муниции, освен това с по-добро качество " е коментирал украинският боец. " Американските патрони се доставят на партиди с съвсем еднообразно тегло, което улеснява коригирането на огъня Сега имаме снаряди от целия свят с друго качество, а получаваме единствено 15 за три дни. Миналата седмица получихме партида, цялостна със сачми ", е споделил той.

Вместо да обстрелват руснаците незабавно щом се приближат на разстояние, те би трябвало да изчакват, с цел да се уверят, че се насочват към позициите им, и да поразяват единствено огромни групи, добавя The Guardian .

" Трябва да направляваме бранша си от 4 км разстояние, с цел да можем да убием няколкостотин съветски бойци, преди да стигнат до пехотата ни, и да вземем единствено няколко ранени " е допълнил той. " Но без муниции не можем. Когато става дума за двама или трима бойци, към този момент не изстрелвам, а единствено когато обстановката е сериозна, да речем 10 момчета покрай нашата пехота. Ако патроните ни не са с еднообразно тегло, идващият патрон ще прелети двеста метра около руснаците. И тогава към този момент ще е прекомерно късно ".

След публикуването на публикацията на The Times, на 8 декември съветските войски са провели настъпателни интервенции покрай Авдеевка и са завладяли пречиствателните уреди на града, уточни Институтът за проучване на войната (ISW).

Геолокационни фрагменти, оповестени на 8 декември, демонстрират, че съветските войски са напреднали към пречиствателната станция южно от Красногоровка (5 км северозападно от Авдиевка).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР