Аватар 2 надхвърли 6 млн. лева приходи у насФилмът на

...
Аватар 2 надхвърли 6 млн. лева приходи у насФилмът на
Коментари Харесай

Българите дадоха 6 милиона лева за билети за Аватар

" Аватар 2 " надвиши 6 млн. лв. доходи у нас

Филмът на Джеймс Камерън " Аватар: Природата на водата " продължава да натрупа доходи от неотслабващ зрителски интерес, сочат систематизираните данни от киносалоните. Въпреки трите министър председатели от предишния уикенд, историята за борбата сред жителите на Пандора и пришълците от Земята продължава да е отпред. Вече е гледана от 429 334 фенове и има доход от 6 019 226 лв. за седемте седмици по екраните. Сумата надмина общия резултат от български филми в кината предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

На второ място е " Котаракът в чизми 2 ", който неразделно следва първенеца към този момент месец и половина. Приключенията на героя от първия филм от 2011 година, които не престават да са вълнуващи за дребните и огромните, са гледани от 132 539 фенове и имат 1 496 379 лв. доходи.

На трето място е първата премиера от предишния петък - " Твърдо приземяване ". Екшънът с Джерард Бътлър, сниман в Пуерто Рико преди две години, в който артистът е водач, приземил аероплан с пасажери във военни дейности, е гледен 5 842 фенове и има 73 308 лв. доходи за трите дни в кината.

Четвърти по ред е екшънът на Гай Ричи " Операция Форчън: Троянски кон ". Форматираната в познатия режисьорски жанр история за търсенето на скрито военно оръжие из цялото Средиземноморие е трета седмица в кината. Гледали са я 41 351 фенове, а приходите от билети са 485 349 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

Пети по ред в топ 10 е номинираният за два " Оскар " -а " Вавилон " с Брат Пит, Диего Калва и Марго Роби в основните функции. Пътуването на няколко сюжетни истории от най-хубавите години на нямото кино през зората на звуковото доникъде на предишния век е споделено от 15 937 фенове и има 196 442 лв. доходи от билети за десетте дни в кината.

На шесто място е анимацията " Тайният свят на Финик ". Как мъхестият добър домакински дух и тийнейджърката Кристина се сдружават до обединен екип, са гледали към този момент 15 597 фенове, а за двете седмици в кината приходите са 158 477 лв..

Втората премиера от предишния петък - българо-испанският " Васил " е на седмо място по зрителски интерес. Филмът, който споделя за другарството сред пенсиониран испански проектант и български бежанец, е гледан от 2 868 фенове и има 36 384 лв. от билети за първите три дни в кината.

На осмо място е " Човек на име Ото ", римейк на шведския филм " Човек на име Уве ", по едноименната книга на Фредерик Бакман от 2012 година. Том Ханкс в ролята на 60-годишния воин, опитващ да се самоубие, само че непрекъснато преустановяван от новите си съседи, е в кината от три седмици. Гледан е от 15 633 фенове и има 189 343 лв. от билети.

Девето място измежду първите 10 най-гледани кино лентата е за третата премиера от уикенда - " Какво общо има тук любовта? ". Британската комедия за лекаря Казим и приятелката му от детство Зоуи е гледана от към този момент 1 538 фенове и има 18 566 лв. доходи от билети.

На десета позиция е " M3ган ", който е към този момент месец в кината. Смразяващата дъха история за израждането на другарството сред андроид и дребната племенница на създателката му е гледана от 26 356 фенове и има 291 298 лв. доходи.

Извън първите 10 е четвъртата премиера от предишния петък - " Тил: Неразказаната история ". Биографичната драма за битката на майката на убития Емет Тил през август 1955 година в Мисисипи в търсене на правораздаване за бруталния линч над детето й е с 312 фенове и 4 050 лв. доходи от билетите им за трите дни в кината.

През предишния уикенд в кината филми са гледали общо 52 375 фенове, като всеки пети е избрал " Аватар 2 ". Миналата година по същото време филми са гледали 33 255 души, като тогава всеки трети е гледал " Петя на моята Петя ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР