Аварийният план за Перник влиза в сила. Още днес започва

...
Аварийният план за Перник влиза в сила. Още днес започва
Коментари Харесай

От днес влиза в сила аварийният план за Перник

Аварийният проект за Перник влиза в действие.

Още през днешния ден стартира работата по различното трасе, през което ще бъдат положени нови тръби. То ще е дълго близо километър и ще е финансирано с държавни пари - общо над 2 млн. лева

Започва и процедура за подмяната на 70 км тръбопровод в града, както и ремонт на пречиствателната станция.

От през днешния ден основният инженер на ВиК- Стара Загора ще поеме оперативното управление на пернишката водоснабдителна компания. По думите на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков това се постанова поради влошеното здравословно положение на новоназначения пълномощник на локалното сдружение Камен Каменов.Намерен е механизъм за обезпечаването на заемни средства за оперативни разноски на водното сдружение в Перник.

Парите ще бъдат обезпечени посредством заеми от други държавни предприятия с принципал Министерство на регионалното развитие.

По лист, подаден от ВиК са обезпечени и аварийни елементи.
Премиерът Бойко Борисов разгласи, че всички нужни материали към този момент са набавени, а през днешния ден плановете ще бъдат предоставени за утвърждение. Междувременно недоволството на перничани - продължава. Те готвят и митинг в София поради водната рецесия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР