Аварията от днес е доста сериозна, на единия от двата

...
Аварията от днес е доста сериозна, на единия от двата
Коментари Харесай

Новият управител на ВиК-Перник пред БНТ: 3.5 млн. куб. м. е водата в Студена

Аварията от през днешния ден е много сериозна, на единия от двата основни водопровода. Засегната е централната градска част и няколко обитаеми места. При непрекъснатото прекъсване на водата повредите са се нараснали фрапантно. Това сподели пред Българска национална телевизия новият шеф на ВиК-Перник инж. Борислав Иванов в първото си телевизионно изявление.

По думите му при воден режим потреблението се усилва, защото хората се презапасяват.

3,5 млн. кубически метра е размерът на водата в бент. " Студена " по данни от през вчерашния ден. Метър и половина от водното равнище остават до " мъртвия размер ", освен това ползване той ще бъде доближат до 10-15 дни.
инж. Борислав Иванов, ВиК-Перник: Това не би трябвало да тормози хората, взели сме решение по какъв начин да може да се пречисти водата, която е от така наречен " мъртъв размер ". Ремонтът на утаителя, който е в пречиствателната станция, не се случи в точния момент, по тази причина взехме решение създадем самобитен утаител на самия язовир, като преградим трасето на водата, тъй че да се получи размер, в който да могат да се утаят частиците, които провокират замътяването. Това ще бъде направено в границите на два дни.  Авария остави огромна част от Перник и района без вода Авария остави огромна част от Перник и района без вода
Голяма повреда по довеждащия тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник трансформира графика на водния режим в по-голямата част от град...

Няма законово обоснование, с цел да бъдат направени обезщетения за хората. Водата от пречиствателната станция и е с положителни параметри. Обмисля се вид да бъда възобновен водопроводът за промишлени потребности от бент. " Темелково ". Все още се вършат изследвания, към 300 метра от тръбата липсват, огромни са и амортизациите.

13 ст. за кубик е цената на водата по закон за промишлени потребности, това е вода, която не е пречиствана.

Около 13 млн. лева са задълженията на ВиК-Перник, към 10 млн. лв. пък са несъбраните средства от потребителите.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР