Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за

...
Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за
Коментари Харесай

Отстраниха аварията на помпена станция Приморци

Аварията на помпена станция Приморци към този момент е отстранена, заяви за Дарик изпълнителният шеф на Вик – Добрич Тодор Гикински. По думите му водата  е пусната по системата и се изчаква равнището на резервоарите да се повиши, с цел да има на всички места обикновено водоподаване в Добрич. „ Хората да бъдат спокойни, няма мотиви за терзание, вода ще има по домовете им още довечера ” – сподели Гикински.

По-рано денем от Община Добрич оповестиха, че в случай че до 20 часа довечера водоподаването в града не бъде възобновено, ще бъде оповестено отчасти бедствено състояние. Решението бе взето на изключително съвещание на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия.

След новината за премахване на повредата, от кметството осведомиха, че водоноски с вода за хигиенични потребности, ще бъдат ситуирани на оповестените по-рано четири основни места в града.

Авария на Помпена станция Приморци в петък следобяд остави без вода добричлии трети следващ ден. От кметството ще водят диалози с водното сдружение и отрасловото министерство за евентуално  компенсиране на потребителите, поради честото прекъсване на водата в Добрич.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР