Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за

Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за ...

Отстраниха аварията на помпена станция Приморци.

Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за Дарик изпълнителният директор на Вик – Добрич Тодор Гикински. По думите му водата  е пусната по системата и се изчаква нивото на резервоарите да се покачи, за да има навсякъде нормално водоподаване в Добрич. „Хората да бъдат спокойни, няма поводи за притеснение, вода ще има по домовете им още тази вечер” – каза Гикински.

По-рано през деня от Община Добрич обявиха, че ако до 20 часа тази вечер водоподаването в града не бъде възстановено, ще бъде обявено частично бедствено положение. Решението бе взето на извънредно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия.

След новината за отстраняване на аварията, от кметството информираха, че водоноски с вода за хигиенни нужди, ще бъдат разположени на обявените по-рано четири възлови места в града.

Авария на Помпена станция Приморци в петък следобед остави без вода добричлии трети пореден ден. От кметството ще водят разговори с водното дружество и ресорното министерство за евентуално  компенсиране на потребителите, заради честото спиране на водата в Добрич.
 

Източник: dariknews.bg