Авария в завода за целулоза и хартия е причината за

...
Авария в завода за целулоза и хартия е причината за
Коментари Харесай

Стана ясно откъде идва задушливата миризма в Стамболийски

Авария в завода за целулоза и хартия е повода за неприятните миризми над Стамболийски, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда след направена инспекция на място. Тя е назначена след постъпили сигнали от страна на жители и от представители на общината за остра, задушлива миризма, която може да се усети в целия град. В сигнала на еколога на общината било конкретизирано, че миризмата е неспецифична и непозната досега.

Проверката открила, че в ранните часове на деня е зародил токов удар в електропреносната мрежа отвън завода, който е траял 17 минути, за което са показани и доказателства, а екоинспекцията е била документално известена за зародилата спешна обстановка. Вследствие на него в интервала от 6 до 6,17 часа софтуерният развой в цялото дружество е пресечен, в това число работата на оборудванията за хващане на неприятните миризми.

След възобновяване на електрозахранването е почнало поетапно въвеждане в работен режим. В момента на инспекцията цялото дружество работи, като се изключи машината за хартия. Направеният обход в края на инспекцията в града демонстрира, че към този момент не се усещат неприятни миризми.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР