Авария в двигателя на Компактор от Депото за отпадъци в

...
Авария в двигателя на Компактор от Депото за отпадъци в
Коментари Харесай

Развали се основен компактор от Депото за отпадъци в Асенoвград

Авария в мотора на Компактор от Депото за боклуци в Асеновград постанова вътрешна смяна на общинския бюджет за 2017 година Необходимо е да бъде осъществен главен ремонт на оборудването. Налага се да се подмени съществуващият двиател на машината с рециклиран подобен. За задачата са нужни 72 000 лв.. Средствата ще бъдат обезпечени от тазгодишния бюджет на Общинско дружество „ Третиране и депониране на битови и строителни боклуци “-Асеновград, чийто общ размер е малко под 700 000 лв.. Планира се остарелият мотор да бъде върнат за преработване, което ще спести към 7 000 без Данък добавена стойност.
Вече два месеца компакторът не работи, до момента в който протичат процедурите по желание на оферта и реализатор. Част от парите ще бъдат обезпечени и от направени финансови икономии от неползвани гориво и масла. „ Не се е налагало през миналото лято да се закупува в допълнение химическа субстанция за туширане на неприятната миризма, тъй като е употребена останала миналогодишна. “, изясни за Actualno.com шефът на Депото Атанас Николов. Той увери, че работата по обработката на отпадъците няма да се забави или затрудни, защото има още две машини – фадрома и булдозер, които отчасти поемат функционалностите на авариралия компактор. Очаква се ремонтът да бъде сбъднат месец, след превеждане на задатъка до компанията.
Дневно машината преработва по към 120 тона отпадъчни материали от общините Асеновград, Първомай, Садово, Лъки и Куклен. Компакторът е закупен за към 320 000 лв.. Преди към 10 месеца, след приключване на 6-месечния гаранционен период, е осъществен ремонт на мотора на машината на стойност близо 33 500 лв.. „ Затова този път желаеме да купим мотор, ремонтиран в Германия, а не в България. “, разясни по време на постоянното съвещание на локалния парламент в Асеновград Николов. Определените 72 000 лв. за ремонт на оборудването включват превоз, монтаж, ремонт и всички митнически такси, като гаранцията ще бъде в границите на една година. Обикновено, компакторите за боклуци се употребяват за преправяне на материали, които не са подобаващи за преработване - да вземем за пример смесените от друг генезис отпадъчни материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР