Авариралият водопровод в Бриз е реализиран през 2008 година с

...
Авариралият водопровод в Бриз е реализиран през 2008 година с
Коментари Харесай

Министър Шишков: И в министерството го няма проектът за авариралия водопровод в кв. Бриз във Варна

Авариралият тръбопровод в Бриз е осъществен през 2008 година с вложител Министерство на регионалното развитие. Днес установихме, че самият план го няма нито в министерството, нито в Общината. В момента всички институции започваме да го търсим. Това сподели във Варна министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Той взе участие в среща с кмета на града Иван Портних, ръководителите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Български ВиК холдинг “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Ясно е, че материалът е несъответствуващ, теренът е накривен и допуска тези повреди. Това се неща, които ще проучваме във времето, с цел да знаем какъв е мащабът на подмяната на водопровода, която е належащо да бъде направена. Този тръбопровод сега не е в гаранция към този момент. Това е едно завещание на всички нас на масата и действително видяно никой няма виновност за това, което е построено по този метод. Оттук нататък стъпваме на наследството и започваме да решаваме проблемите на това завещание. “, сподели още министърът.
„ Абсурдно е да няма документи за авариралия за повторно магистрален водoпровод. Нас ни удовлетворява, че ремонтът към този момент е реалност, само че помолих да се направи проучване и на останалата част от водопровода. “, съобщи кметът Иван Портних.
Работата по замяна със стоманена ръбата в проблематичния 160 – метров сектор се чака да завърши до месец, сподели шефът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев.

Финансирането в размер на към половин милион лв. ще бъде от водоснабдителното сдружение в морската столица. Може да се наложи кредитиране от ВиК холдинга, разяснява министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР