Аварии оставиха жителите на четири села в община Тунджа без

...
Аварии оставиха жителите на четири села в община Тунджа без
Коментари Харесай

Аварии оставиха четири села в община Тунджа без вода

Аварии оставиха жителите на четири села в община Тунджа без вода, проблеми с водоподаването има в още пет. Изпратени са общински багери за подкрепяне на екипите на „ Водоснабдяване и канализация “ (ВиК), заяви пред публицисти заместник-кметът Димитър Димитров. 

Без вода са Коневец, Гълъбинци, Симеоново и Тенево. С отчасти спряно водоподаване и едва налягане са в Чарган, Ботево, Миладиновци, Межда и Робово, посочи Димитров. Според него 90 % от продължаващите през цялото лято повреди се дължат на амортизираната водопреносна мрежа. 

„ Правят едната повреда, пускат водата – като пристигна с огромно налягане и пробива тръбите на последващо място. Въртим се в обаян кръг. Общината обезпечава, където е допустимо, в допълнение техника за премахване на повредите “, сподели още заместник-кметът на Тунджа, представен от Българска телеграфна агенция.

Безводието е цяло лято, споделиха поданици на едно от най-големите тунджански села – Тенево. „ Дойдат, разкопаят, има два дни вода и отново спре. Напълнихме си бойлерите с тиня. Сутрин ставаш и не можеш да си измиеш очите “, сподели гражданин на селото. „ Не може една цяла институция – ВиК, да ни карат да гадаем всеки ден, ще има ли вода. Това е цялостно безсрамие “, разяснява Пенка Христова от Тенево.

Към казуса със остарялата водопреносна мрежа се прибавя и намалял дебит на водоизточниците поради сушата тази година, сподели шефът на ВиК – Ямбол инж. Цветан Съйков. По думите му повредите от време на време са и мъчно откриваеми, ВиК мрежата на територията на общината е 700 км. „ Всичко, което е по силите ни, го вършим. Нашите екипи работят и събота, и неделя “, сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР