Авариен ремонт на Рогошко шосе започва по нареждане на кмета

...
Авариен ремонт на Рогошко шосе започва по нареждане на кмета
Коментари Харесай

Здравко Димитров нареди спешен ремонт на Рогошко шосе

Авариен ремонт на Рогошко шосе стартира по разпореждане на кмета Здравко Димитров. Строителните действия включват сектор от моста на Адата до табелата за изхода на града, дълъг към 1,2 км. От през вчерашния ден се слагат указателни табели, че се прави ремонт, а разрушената настилка се фрезова. Дупките ще се запълват с асфалт в останалите хубави дни от седмицата преди преваляванията.

С частичното изкърпване на шосето се подсигурява, че кратерите няма да се усилят през зимния интервал, когато времето се застуди. От Общината увериха, че следва да бъде оповестена социална поръчка за съществена реорганизация на пътната артерия. Участъкът няма да бъде затворен за придвижване, само че от администрацията предизвестяват водачите да внимават, тъй като има ограничавания при прекосяването.

Според предварителните сметки, нужни са 16 млн. лв., с цел да се трансформира Рогошко шосе в хубава входно-изходна артерия на Пловдив. Трафикът на този бул. е извънредно претрупан и с изключение на кърпежите от дълго време не е юридически главен ремонт. Хората, които работят в тази зона, непрекъснато припомнят на градските управляващи за казуса с разрушения и стеснен път. Многократно са подавани сигнали и от компаниите, чиито офиси се намират на отбивката на Рогошко шосе. Тази пресечка е разрушена и е едвам проходима при всеки по-обилен дъжд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР