Авариен ремонт на напуканите и разхлопали се нови плочки пред

...
Авариен ремонт на напуканите и разхлопали се нови плочки пред
Коментари Харесай

Новите плочки пред НДК се напукали заради движението в тунела

Авариен ремонт на напуканите и разхлопали се нови плочки пред НДК, сложени поради европредседателството на България, стартира в четвъртък компанията реализатор на ремонта от преди пет месеца " Джи Пи Груп ", която получи 2.5 млн. лева за него. Снимки на деформираните плочки бяха оповестени преди ден в групата " Забелязано в София " и провокираха възмущението и подигравките на потребителите в обществените мрежи.

" Ремонт на ремонта на ремонта... щеше да е смешно, в случай че не бяха думнали 40ина млн. за две години ", написа качилият фотосите консуматор Младен Манев.

Тъй като осъщественият от " Джи Пи Груп " ремонт има петгодишна гаранция, компанията стартира замяна на плочките.

" Причина за надигането и напукването на плочките е придвижването в тунела под НДК ", изясни Йордан Траханов, който е проектов началник във компанията, представен от БГНЕС. Според него придвижването в тунела довело до деформации, които сегашните фуги не са съумели да поемат. " Затова ще бъдат направени още, които също така ще са и по-големи, с цел да могат да поемат температурните разширения.”, сподели още Траханов.

По думите му, зародилият проблем няма общо с качеството на ремонта, а с непредвидени условия. В доказателство на тезата си сподели, че на други места няма недостатъци. Ремонтът се чака да завърши до неделя, когато ще бъде махната оградата пред НДК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР