Авансов данък в размер на 90 милиона лева е превел

...
Авансов данък в размер на 90 милиона лева е превел
Коментари Харесай

Лукойл внесе в хазната 90 млн.лв. авансов данък

Авансов налог в размер на 90 милиона лв. е превел „ Лукойл “ в държавния бюджет на България, заяви вицепремиерът Христо Алексиев. Той разясни, че това съставлява налог общ приход, както и 73 милиона по отношение на регламента със свръхпечалбите.

Алексиев напомни, че през предходната седмица компанията е взела решение на Надзорния съвет да реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България. От тук нататък „ Лукойл “ ще заплаща налозите си в България, сподели Христо Алексиев.

„ Тези 90 милиона, като размер и като сума, са повече от налозите, които 20 години обратно „ Лукойл “ е платил досега на страната. Може би виждате, че все още горивата, да вземем за пример А-95 е от порядъка на 2,70 – т.е. от месец август, откогато стартира работата на служебното държавно управление, досега горивата са спаднали с към 60-70 стотинки.

От една страна мислим, че „ Лукойл “ би трябвало да заплаща всички налози в България, въпреки това обаче ще създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Т.е. би трябвало да се работи и в двете направления – страната да получава както налозите си тук от „ Лукойл “, по този начин и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша предпочитана политика “, сподели министърът, представен от БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР