ъв връзка с повишените нива на фини прахови частици /ФПЧ

ъв връзка с повишените нива на фини прахови частици /ФПЧ ...

Два дни ще бъдат безплатни буферните паркинги към метростанциите.

ъв връзка с повишените нива на фини прахови частици /ФПЧ 10/ и неблагоприятни метеорологични условия, на 3 и 4 декември т.г. паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно, съобщиха от пресцентъра на Столичната община, цитирани от БТА.

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул. "Цариградско шосе" при Интер експо център, на бул."Джеймс Баучер" и бул."Черни връх", при "Бизнес парк София", два паркинга на метростанция "Бели Дунав" и в центъра на метростанция "Стадион Васил Левски".

От СО призовават хората при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление. 

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подаде сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативния център на Столичния инспекторат 02/987-55-55.

Отново се призовават гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне. Столичният инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в района "Нови Искър" в кв. "Курило", на адрес ул. "Чавдар войвода" срещу пощенския клон, на 5 декември от 10.00 до 16.00 часа.

Само за три дни при предишните инициативи в района в с. Локорско, с. Доброславци и с. Световрачане са събрани над 700 негодни за употреба гуми, а от началото на ноември над 3500.

Източник: vesti.bg