/automedia.investor.bgПървите тестове на бързите ремонти ще са в ЛийдсОбщинският съвет

...
/automedia.investor.bgПървите тестове на бързите ремонти ще са в ЛийдсОбщинският съвет
Коментари Харесай

Летящи роботи ще запълват дупки на пътя за минути

/automedia.investor.bg

Първите проби на бързите поправки ще са в Лийдс

Общинският съвет в Лийдс работи с група инженери, които създават технология за ремонт на дупки на пътя, които ще бъдат запълвани от летящи роботи за по-малко от минута. Това звучи като филм от бъдещето и би трябвало да стане действителност през 2050 година, когато ще са факт така наречен „ самоподдържащи се градове ”. 

Що се отнася до плана в Лийдс, екипът, който създава летящите роботи работи по 5-годишен проект, като скоро се чакат първите проби на роботите, които ще запълват дупки. Инженерите се отказали от първичната си концепция да обединят в един робот летателните и ремонтните му функционалности, по тази причина се спрели на разновидността, при който дронове придвижват роботите, които инспектират пътната настилка, откриват къде има дупка и по-късно я запълват, като това би трябвало да става с минимално въздействие върху трафика. 

Другата оригиналност е, че асфалтът за запълването на пукнатините на пътната настилка ще бъде създаван от самите роботи на място, т.е един подобен ремонт ще лишава по-малко от 1 минута. Анализаторите, които работят по плана са на мнение, че този модел може да бъде прибавен при ремонтите на разнообразни общински пътища и градски улици, където нощният трафик е слаб и роботите ще могат да работят на мира. 

Със сигурност, първата проява на роботите, които пълнят дупки, ще е повече от забавна. В България такива машинки няма да имат време да кацнат предвид на дупките, които се появяват по пътищата в края на всяка зима.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР