automedia.investor.bgНай-засегнати ще са служителите на Volkswagen, прогнозират учени от ЩутгартДо

...
automedia.investor.bgНай-засегнати ще са служителите на Volkswagen, прогнозират учени от ЩутгартДо
Коментари Харесай

До 2030 г. 90 000 души на борсата заради електричките

automedia.investor.bg

Най-засегнати ще са чиновниците на Volkswagen, предвиждат учени от Щутгарт

До 2030 година към 90 000 души в Европа могат да изгубят работата си заради увеличеното произвеждане на електрически транспортни средства. Според Института за промишлено инженерство в Щутгарт, най-засегнати от това ще са чиновниците на Volkswagen, съобщава немският " Ханделсблат ".

Част от служащите ще бъдат съкратени поради опростеното произвеждане. Както се знае, електрическият мотор се състои от доста по-малък брой елементи от дизеловия да вземем за пример. Във Volkswagen в този развой са включени 29 000 души, 11 000 от които, съгласно прогнозите на учените, ще се озоват на трудовата борса.

Пре3 2016 година немският авто тръст подписа " Пакт за бъдещето ", който планува понижаване броя на чиновниците (те последователно биват изпращани в пенсия - бел. ред.) и въвеждането на електрически технологии. Документът планува уволняване на 23 000 чиновници в Германия до края на 2020 година Вместо тях на нови позиции би трябвало да бъдат назначени 9000 души. Така излиза, че без работа ще останат 14 000 служащи.

На първо място огромното редуциране ще засегне чиновниците в завода на концерна в Залцгитер, където ще създават акумулатори за електрическите транспортни средства. Първоначално предприятието ще работи в тестов режим, само че след известно време ще бъде пуснат цялостният му потенциал. Заводът ще похарчи един милион евро за преоборудване на мощностите.

Възможно е и други европейски автомобилни производители да по-стъпят по същия метод. Увеличеното произвеждане на електрически автомобили ще удари и по други компании, като Bosch да вземем за пример, в която 50 000 души са ангажирани в производството на съставни елементи за дизелови мотори. Някои от тези чиновници обаче ще бъдат уволнени в близкото десетилетие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР