automedia.investor.bgНаскоро полицията в германската провинция Рейнланд-Пфалц арестува шофьор за редовно

...
automedia.investor.bgНаскоро полицията в германската провинция Рейнланд-Пфалц арестува шофьор за редовно
Коментари Харесай

Какво се случва с конфискуваните коли по света

automedia.investor.bg

Наскоро полицията в немската провинция Рейнланд-Пфалц арестува водач за постоянно нарушение правилника за придвижване. И директно конфискува колата му – съществено осъвременено BMW i8, което се прави оценка на 350 000 евро. До тежката глоба се стигна, откакто служителите на реда откриха във Facabook видео със запис на незаконно улично съревнование сред две коли, които нарушават рестриктивните мерки на скоростта.

 Какво се случва с иззетите коли по света?

В последна сметка се оказа, че точно притежателят на BMW-то е уредник на сходни гонки и той незабавно остана както без кола, по този начин и без шофьорска брошура. Историята напълно не е завършила, защото 40-годишният немец занапред ще би трябвало да се яви пред съда, който сигурно ще му наложи още по-жестоко наказване.

Това напълно не е индивидуален случай през последните месеци. През февруари във Флорида беше извършен търг, на който беше пусната за продажба сбирката от редки и скъпи коли, принадлежаща на експерта по йога Бикрам Чудхури. Той е създател на школа за „ гореща йога “, а измежду клиентите му са Мадона, Джордж Клуни Дейвид Бекъм и други звезди.

 Какво се случва с иззетите коли по света?

Оказва се обаче, че преди няколко години възпитаници на Чудрхури са го обвинили в полови похищения и шикалкавене, което то е предиздвикала да избяга в Мексико. Впоследствие, на територията на Маями е открита голяма сбирка от коли, измежду които има 12 машини от марката Rolls-Royce, в това число и неповторимия Phantom III от 1937 година Общата стойност на колите надвишава 4,5 млн. $.

Друго сходна история стана известна в Европа през предходната есен, когато аукционната къща Bonhams продаде сбирка от 25 забележителни автомобила, принадлежащи на вицепрезидента на Екваториална Гвинея - Теодоро Нгема Обианга Мангу, който е наследник на президента Теодоро Обиангу Нгема Мбасого. Колите бяха иззети от управляващите в Швейцария поради дело за неплатени налози и други финансови нарушавания. Сред машините има супрколи на Ferrari, Maserati, McLaren, Aston Martin и Koenigsegg.

 Какво се случва с иззетите коли по света?

Най-впечатляващият образец обаче е неповторимо Lamborghini Veneno Roadster, от което са създадени единствено 9 бройки по случай половин-вековния празник на италианската марка. Роудстърът с мотор със 750 к.с. беше продаден за 8,4 млн. $, а общата сума от аукциона надвиши 27 млн.

Връщаме се в Щатите, къдено полицията на дребното градче Ню Браунфелс в щата Тексас си подари Chevrolet Corvette C6. Тунингованата машина с мощ над 1000 к.с. е била благосъстоятелност на локален наркобарон, който обаче е задържан и пратен в пандиза.

 Какво се случва с иззетите коли по света?

Освен колата, от вкъщи му са конфискувани оръжия, скъпоценности и други транспортни средства за повече от милион $. Част от сумата е употребена, с цел да може този Corvette да се трансформира в патрулен полицейски автомобил.

Далеч по-радикално се работи в Азия, където притежателите на скъпи коли, нарушили закона, се санкционират грубо. Пример за това са Филипините, чийто президент Родриго Дуарте през 2018 година персонално взе участие в унищожаването на 70 първокласни коли, вкарани контрабандно на територията на страната.
Тежкият булдозер унищожи изцяло машини от марките Lamborghini, Maserati, Fors и Porsche на обща стойност повече от 6 млн. $. По-рано сходни коли се продаваха на търг, като приходите влизаха в държавния бюджет, само че Дуарте се отхвърли от тази процедура и стартира да работи още по-сурово.



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР