automedia.investor.bgЕкипът на проекта Land Speed Record (LSR) успя да ускори

...
automedia.investor.bgЕкипът на проекта Land Speed Record (LSR) успя да ускори
Коментари Харесай

Свръхзвуковият автомобил вдигна 790 км/ч

automedia.investor.bg

Екипът на плана Land Speed Record (LSR) съумя да форсира свръхзвуковия автомобил Bloodhound до близо 500 благи в час по време на тестванията в южноафриканска пустиня. Видеото от тестването бе оповестено в YouTube.

Това бе шестият " тест онлайн ", извършен от LSR в пустинята Калахари в Южна Африка. Преди тестването няколкостотин локални поданици ръчно почистиха голяма повърхност от засъхналото блатно езеро Хакскенпан, като отстраниха от него над 16 хиляди тона камъни, с цел да създадат 20-километрова права линия.

При последния си опит Bloodhound съумя да форсира до 491 благи в час (790 км/ч). Целта на екипа през 2020 година е свръхзвуковият автомобил да премине преграда от 800 благи в час (1287 км/ч) и да сложи безспорен връх за скорост.



Bloodhound LSR се задвижва от реактивен мотор на Rolls-Royce, който се инсталира в изтребителите Eurofighter Typhoon. Петлитровият V8 бензинов мотор от Jaguar F-Type R работи като горивна помпа, като сумарната мощ на двата елемента е към 135 000 конски сили.

Снимка и видео: LSR

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР