automedia.investor.bgContinental създаде решение за автономни автомобили, което само се грижи

...
automedia.investor.bgContinental създаде решение за автономни автомобили, което само се грижи
Коментари Харесай

Гумата, която никога няма да се наложи да помпате

automedia.investor.bg

Continental сътвори решение за самостоятелни коли, което единствено се грижи за себе си

Технологията на автомобилните колела и гуми се е трансформирала неузнаваемо за последните 100 години. Но главният принцип си остава еднакъв: производителите на гуми вършат гумите, производителите на джанти вършат джантите, производителите на коли вършат главините, върху които се инсталират тези джанти.
 



Понеже през днешния ден използваме колите си по най-разнообразни способи, тази система прави работа. Но компании като Continental към този момент интензивно опитват с роботизирани таксита, които ще се движат единствено при умерени скорости и единствено в градовете. Техните гуми не се нуждаят от скоростни качества и оптимално сцепление в завоите. Но за сметка на това  би трябвало да са икономични, тихи, удобни и най-много - стопроцентово сигурни и безвредни .

Тъкмо за това се грижи новаторската система C.A.R.E., която Continental показа на автомобилния салон във Франкфурт. Това е сложно решение, в което за пръв път гумите, джантите и главините са едно цяло, създадено по едно и също време.

 Continental C.A.R.E.

Гумите имат електронни датчици, които непрекъснато дават данни за дълбочината на протектора, възможни повреди, температура и налягане в гумите. Данните се предават безжично, с bluetooth връзка, което намалява тегло.

В същото време в джантата е  вграден специфичен пръстен, който обира вибрациите , още преди да са предадени през главината към автомобила. Това дава изключителна гладкост на возенето.

 Continental C.A.R.E.

Също толкоз новаторска е и концепцията за автоматизирано адаптиране на налягането в гумите. В джантите са вградени помпи, които се задействат от центрофугичното придвижване на колелото  и генерират сбит въздух . Системата освен разрешава постоянно да поддържате нужното налягане в гумите, само че и сама се приспособява, в случай че примерно употребявате автомобила за транспорт на тежки товари. Никога няма да ви се постанова ръчно да проверявате или да помпате гумите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР