Automattic Inc., компанията зад WordPress, обяви придобиването на Texts.com –

...
Automattic Inc., компанията зад WordPress, обяви придобиването на Texts.com –
Коментари Харесай

Automatic придобиха Texts.com

Automattic Inc., компанията зад WordPress, разгласи придобиването на Texts.com – компания, предлагаща универсално чат приложение, сплотяващо набор от услуги и платформи, като iMessage, WhatsApp, Telegram, Signal, Messenger, Twitter, Instagram, Discord и LinkedIn. Приложението предлага високо равнище на сигурност с цялостно криптиране на връзката, дружно с AI помощник, който оказва помощ за доставянето на систематизирания от информационни потоци, сформиране на отговори и превод.

Придобиването на Texts.com съставлява нова посока в развиването на Automattic, които с изключение на снабдители на системата за ръководство на уеб наличие и блог платформа WordPress, са притежатели на Tumblr, която употребяват за издание на онлайн рекламно наличие, WooCommerce – електронна търговия и Pocket Casts – подкаст платформа. За последно компанията закупи ActivityPub, WordPress плъгин, допускащ на притежателите на блогове да се свързват с разпределени уеб мрежи, като Mastodon. Сумата по договорката сред Automattic и Texts.com възлиза на $50 000 000.

Според Мат Мъленуег, основен изпълнителен шеф на Automattic, придобиването на Texts.com ще разреши на компанията да се концентрира над достигането до повече хора посредством разнообразни способи на връзка.

„ Харесвам да се занимавам с неща, които са толкоз фундаментални за човешкото положение, че мога да работя над тях до края на живота си “, разяснява Мъленуег за The Verge, които оповестяват новината за придобиването. Процесите по самоиздаване, търговията и обмена на известия покриват една огромна част от човешката активност, а това също по този начин са три области, при които решенията с открит код са нужни в дълготраен проект “. Понастоящем, услугата на Texts.com възлиза на $15 месечно, като Мъленуег разяснява, че това евентуално ще се промени според от настроенията на пазара. Така да вземем за пример, може да се появи безвъзмездна версия на приложението с лимитирани функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР