Australian Open, трети кръгНаоми Осака – Аманда Анисимова 6-4, 3-6,

...
Australian Open, трети кръгНаоми Осака – Аманда Анисимова 6-4, 3-6,
Коментари Харесай

Аманда Анисимова детронира Осака след драматичен обрат


Australian Open, трети кръг

Наоми Осака – Аманда Анисимова 6-4, 3-6, 6-7(5)

Australian Open ще има нова шампионка. Световната №60 Аманда Анисимова реализира най-голямата победа в кариерата си и отстрани защитаващата купата Наоми Осака след трагичен трисетов конфликт на Margaret Court Arena. Американката бе на път да изпусне преднина от 3-0 в решаващия тайбрек, само че сподели забележително хладнокръвие и за пръв път в кариерата си доближи до осминафиналите на Откритото състезание на Австралия.

На осминафинала Анисимова ще се изправи против Ашли Барти, която по-рано през днешния ден в профил Камила Джорджи.

Световната №60 бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (11-5), само че и направи повече двойни неточности (8-3). Броят на непредизвиканите неточности бе съвсем еднакъв (45-44 за Осака), само че за сметка на това Анисимова пласира над два пъти повече уинъри (46-21). И двете съпернички осъществиха единствено по един пробив, като Осака го направи от 10 опита (10%), до момента в който Анисимова стигна до осем брейкпойнта (13%).

Двубоят стартира чудесно за Осака, която записа ранен пробив за 2-0. Японката бе на път да продължи серията си, само че в третия гейм пропусна два следващи брейкпойнта. Въпреки това международната №14 не разреши на съперничката си да върне пробива и запази преднината от два гейма, надделявайки с 6-4 в първия сет.

И двете съпернички завоюваха първите си подавания във втората част, като при 1-0 Анисимова пропусна три брейкпойнта. Впоследствие обаче американката стартира да противодейства доста по-добре на офанзивите на Осака, като в същото време бекхендът ѝ създаваше съществени проблеми на шампионката. Това оказа помощ на 60-ата в света да реализира първия си пробив в мача и да натрупа удобен задатък от 4-1. Осака опита да обърне развоя на сета, само че Анисимова изненада именитата си съперничка с няколко отлични излизания на мрежата и не разреши сервисът и да бъде продънен, изравнявайки резултата в мача след 6-3.

В заключителния сет офанзивите на Осака станаха много по прецизни, само че сервисът на Анисимова продължи да ѝ служи доста добре, като американката завоюва значително лесни точки с помощта на началния си удар. Осака стигна до два следващи мачбола при 5-4, само че при първия изпрати топката в навън, след което Анисимова пласира неспасяем форхенд уинър по правата. В последна сметка никоя от двете не съумя да пробие и това наложи изиграването на тайбрек.

В него Анисимова поведе с 3-0 и не бе надалеч от това да запише четвърта поредна точка, само че след офанзива с форхенд по диагонала топката беше напълно малко в навън. Осака върна интригата, като понижи изоставането си на 5-4, само че американката осъществя мини-брейк, след който усили преднината си на 8-4. Това бе повратният миг, защото Осака не съумя още веднъж да сложи съперничката си напрегнат и Анисимова победи с 4-6, 6-3, 7-6(5) след 2 часа и 18 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР