Australian Open, трети кръгФеликс Оже-Алиасим – Даниел Еванс 6-4, 6-1,

...
Australian Open, трети кръгФеликс Оже-Алиасим – Даниел Еванс 6-4, 6-1,
Коментари Харесай

Оже-Алиасим и Синер достигнаха до осминафиналите на AO


Australian Open, трети кръг

Феликс Оже-Алиасим – Даниел Еванс 6-4, 6-1, 6-1

Яник Синер – Таро Даниел 6-4, 1-6, 6-3, 6-1

Феликс Оже-Алиасим продължи мощното си показване на Australian Open с трисетов триумф над Даниел Еванс. Световният №9 владееше самодейността през целия дуел и изцяло справедливо надви над втората ракета на Англия и се подреди измежду най-хубавите 16 в шампионата за втора поредна година.

Опонент на канадеца в идната фаза ще бъде спечелилият от мача сред Андрей Рубльов и Марин Чилич.

В първите девет гейма от мача никой от съперниците не съумя да реализира пробив, въпреки Еванс да имаше две благоприятни условия да го стори, и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на Оже-Алиасим. Постоянството на канадеца даде резултат и той стигна до първия брейк в мача, който му донесе триумфа с 6-4 в откриващия сет.

Във втория сет международният №9 изцяло пое контрола върху протичащото се на корта и осъществя два следващи пробива за 5-0, след което завърши сета без напрежение. Третият сет бе също толкоз мощен за Оже-Алиасим – Еванс излезе напред в резултата, само че по-късно канадецът направи серия от шест следващи извоювани гейма, с които оформи крайното 6-4, 6-1, 6-1 по-късно под два часа игра.

На дебютния си осминафинал на Australian Open е играе различен от младите гении в тура – Яник Синер. Италианецът срещна известни проблеми против Таро Даниел, само че все пак не разреши на международния №120 да сервира сензация и откри място в четвърти кръг.

Следващият съперник на Синер ще бъде Пабло Андухар или Алекс Де Минор.

Двубоят стартира чудесно за Синер, който поведе с 3-0, само че Даниел върна и двата пробива и възвърне равенството. Италаинският тенисист обаче си върна самодейността и осъществя нов брейк за 5-3, като в последна сметка запази задатъка от два гейма до края на сета.

Противно на развиването на играта, втората част протече вихрено за Даниел. Японецът наложи непостижимо за именития си конкурент движение и на процедура реши втория сет, като записвайки два следващи пробива за 5-0. Синер прекъсна серията му с гейм на нула, само че Даниел също завоюва идващото си подаване и изравни резултата в мача след 6-1.

В първите седем гейма на третия сет и двамата бяха безупречни при подаванията си и по този начин се стигна до 4-3 за Синер. Италианецът пропусна четири брейкпойнта, само че все пак съумя да пробие сервиса на японеца и да усили преднината си. Впоследствие международният №10 пропиля три сетбола, само че все пак затвърди пробива си и завоюва сета с 6-3.

Силната серия на Синер продължи и той поведе с 2-0 след ранен пробив в четвъртия сет. Даниел понижи резултата, само че силите му не стигнаха за освен това. С напредването на сета по-добрата физическа кондиция на втората ракета на Италия оказваше все по-голямо въздействие и той пречупи съпротивата на съперника си с два поредни пробива, оформяйки крайното 6-4. 1-6, 6-3, 6-4 след 2 часа и 43 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР