Australian Open, първи кръгДаниил Медведев – Маркос Гирон 6-0, 6-1,

...
Australian Open, първи кръгДаниил Медведев – Маркос Гирон 6-0, 6-1,
Коментари Харесай

Медведев разгроми Гирон за по-малко от 2 часа


Australian Open, първи кръг

Даниил Медведев – Маркос Гирон 6-0, 6-1, 6-2

Даниил Медведев даде сериозна поръчка за ново мощно показване на Australian Open, разгромявайки международният №56 Маркос Гирон в първи кръг на конкуренцията. Руснакът доминираше изцяло и не остави никакви шансове на съперника си, приключвайки дуела единствено за 95 минути.

В идната фаза Медведев ще се изправи против представителя на домакините Джон Милман.

Макар и четирите двойни неточности в мача да бяха негово дело, Медведев имаше съществено преимущество във връзка с асовете (9-1) и уинърите (29-7), като в това време направи доста по-малко непредизвикани неточности (23-33). Руснакът завоюва 78% от точите си на първи сервис (40/51) и осъществя седем от 13-те си брейкпойнта (54%), до момента в който Гирон не съумя да оползотвори нито един от шестте си шанса за пробив.

Медведев не загуби гейм в откриващия сет, само че резултатът заблуждава до известна степен, защото в някои от геймовете Гирон оказа сериозна опозиция на седмия подложен. Медведев обаче показва самообладание и самообладание, което му разреши да господства в дългите разигравания и да вземе задатък от дуела след 6-0.

Руснакът продължи да владее изцяло играта и във втория сет, като началният му удар и офанзивите му с бекхенд от дъното на корта затрудняваха съществено Гирон. Медведев още веднъж направи доста мощна серия, като се наложи с 6-1 единствено за 24 минути и по този метод се приближи доста до триумфа.

Началото на третия сет бе равностойно, като в първите четири гейма никой от съперниците не стигна до точка за пробив. Много по-добрата физическа кондиция на Медведев обаче се оказа решаваща и след нова серия от няколко следващи извоювани гейма двукратният финалист в шампионата победи изрично с 6-0, 6-1, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР