Australian Open, първи кръгАндрей Рубльов – Доминик Тийм 6-3, 6-4,

...
Australian Open, първи кръгАндрей Рубльов – Доминик Тийм 6-3, 6-4,
Коментари Харесай

Рубльов не остави никакви шансове на Тийм


Australian Open, първи кръг
Андрей Рубльов – Доминик Тийм 6-3, 6-4, 6-2


Андрей Рубльов завоюва пети следващ мач против Доминик Тийм, надделявайки с 6-3, 6-4, 6-2 над своя добър другар. Руснакът употребява по отличен метод мощният си форхенд, който бе основният детайл за лесната победа.

За Тийм това бе първи мач на Australian Open от 2021-а насам. В първите два сета той печелеше подаванията си преди да допусне късни пробиви. Рубльов отрази единствените два брейкбола на противника си във втория сет, а в третата част доминираше от началото до края.

Поставеният под №5 остана удовлетворен от обстоятелството, че завърши с мача за 2 часа и 10 минути на фона на доста тежките условия. „ Днес е супер горещо, тъй че съм доста благополучен, че съумях да печеля в поредни сетове, с цел да запазя сила за идващия мач “, сподели той след осъществените 33 уинъра в границите на срещата.

Рубльов чака във втори кръг спечелилия от дуела сред Емил Русувуори и австралийския квалификант Макс Пърсел.

Той насочи и хубави думи по адрес на Тийм. „ Ние сме доста положителни другари, знам, че той минава през сложни времена, по тази причина желая да му пожелая всичко най-хубаво, с цел да се завърне към равнището, на което принадлежи допустимо най-скоро. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР