Australian Open, осминафиналБарбора Крейчикова – Виктория Азаренка 6-2 6-2Виктория Азаренка

...
Australian Open, осминафиналБарбора Крейчикова – Виктория Азаренка 6-2 6-2Виктория Азаренка
Коментари Харесай

Готова за нова титла? Крейчикова се разправи с Азаренка


Australian Open , осминафинал
Барбора Крейчикова – Виктория Азаренка 6-2 6-2


Виктория Азаренка изглеждаше доста обещаващо на тазгодишния Australian Open – стигна до осминафиналите без изгубен сет и даде единствено два гейма на Елина Свитолина. Срещу Барбора Крейчикова обаче бе оставена безпомощна.

Чехкинята изигра превъзходен мач, в който доминираше разиграванията и диктуваше темпото с доста нападателна и ефикасна игра. Макар да търсеше постоянно риска, грешките бяха сведени до най-малко – против 23-те уинъра стояха единствено 12 непредизвикани.

Интересното е, че специалистката на двойки реализира триумфа напълно без едно от най-силните си оръжия – играта на мрежата. Тя излезе напред единствено един път и бе преодоляна.

Прогресът на международната №4 на сингъл я сложи в забавна обстановка – тя завоюва последните три издания на смесени двойки в шампионата, само че тази година реши да не взе участие, с цел да се концентрира в самостоятелната борба и тази при дамските тандеми:

„Когато играеш на сингъл и на двойки добре, няма по какъв начин да участваш в три категории.“

Азаренка даде по-сериозен отпор във втория сет, само че натиска в подаванията ѝ бе прекомерно огромен и нямаше по какъв начин да се завърне назад в мача.

В идващия кръг Крейчикова ще играе с Мадисън Кийс, която също припомня на формата си от финала на US Open 2017. Американката преодоля Паола Бадоса с 6-3 6-1, като стигна до цели 16 брейкбола и също впечатли с нападателната си, само че чиста игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР