Аудиозаписи разкриват как данъчен иска подкуп от бизнесмен. Всичко за

...
Аудиозаписи разкриват как данъчен иска подкуп от бизнесмен. Всичко за
Коментари Харесай

Технология на рушвета! Скандален запис разкрива как данъчен е искал подкуп от бизнесмен

Аудиозаписи разкриват по какъв начин данъчен желае рушвет от предприемач. Всичко за Огнян Огнянов и съдружника му стартира с една среща с двама чиновници на Национална агенция за приходите – мъж и жена, която се явява като шеф на арестувания чиновник Любомир Савов, заяви bTV.

" Първата среща, която беше направена, беше в нейно наличие в един хотел в столицата и там той пред нея ми изясни за тези неналичия и ми я показа, че е началничката, че става диалога пред нея ", споделя Огнян Огнянов.

Сумата тогава не е конкретизирана, само че Огнянов възразил и изискал да отидат още веднъж в счетоводството, с цел да се види какво се случва. Според данните това е направено, а неналичия от 800 хиляди лв. не са открити.

" И няколко дни по-късно, не помня какъв брой тъкмо, ми позвъня и тогава се виждах единствено с него, в персоналния ми автомобил беше срещата. И с влизането му споделих: " Всичко е наред, нали? ". Той ми сподели, че не всичко е тъкмо по този начин, имало други неща, които никой не може да ги види, единствено той може. Тогава на мен ми стана ясно, че все ще си откри нещо и блъфира ".

На тази среща упрекнатият прецизира сумата на подкупа.

" По 15 единици на човек. Не ми изясни какво значи това, само че стана ясно, че става дума за 45 хиляди лв., за какво
След срещата Огнян Огнянов и сътрудникът му вземат решение да се извърнат за помощ към ГДБОП. И по техен съвет предишния месец Огнянов се среща за трети път с ревизора: " Много е стресиращо за човек, който е построил нещо. Там е казусът, че тия хора имат прекомерно доста власт ".

Междувременно Софийският градски съд остави данъчния чиновник Любомир Савов в ареста.

" Никой не знае къде са белязани пaрите, никой не знае в действителност за какво тия пари са проверявани, няма никакви разпоредби на съответните органи, приложени ", сподели през днешния ден юристът Екатерина Димитрова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР