Audi ще удължи срока за доставка на първия си сериен

...
Audi ще удължи срока за доставка на първия си сериен
Коментари Харесай

Недостиг на батерии ще забави Audi e-tron

Audi ще удължи периода за доставка на първия си сериен електрически автомобил e-tron поради недостиг на батерии, оповестява The Brussels Times. Проблемът е толкоз сериозен, че немската компания е понижила плануваните индустриални размери на електрическия кросоувър с 10 000 бройки.

Отгоре на всичко единственият снабдител на акумулатори за модела - корейската LG Chem - е повишила цените за следващ път. Това е заставило управлението на Audi да поправя проектите си за годишния тираж от 55 242 на 45 242 екземпляра. Затруднения има и с доставките на силови установки поради стачката в завода в Дьор, Унгария.

Фабриката на Audi в Брюксел, където се сглобява e-tron, работи по шест вместо по осем часа дневно. Според представител на компанията клиентите ще получат електрическите автомобили си със закъснение сред 2 и 7 месеца.

Audi не за пръв път се сблъсква с проблеми с производството на e-tron. Миналия октомври компанията бе принудена да отсрочи старта на продажбите поради серия неточности в софтуера и ненадейно повишаване на батериите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР