Audi RS3 е от моделите, които се купуват от хора,

...
Audi RS3 е от моделите, които се купуват от хора,
Коментари Харесай

Колко по-мощно може да е предстоящото Audi RS3

Audi RS3 е от моделите, които се купуват от хора, държащи на висока мощ и спортно чувство в своя автомобил. Интересна детайлност е, че в Европа и Щатите моделът има друга мощ, макар че употребява един и същи 2.5-литров турбо бензинов мотор - надлежно 394 к.с. и 401 к.с.

От Audi въпреки всичко пуснаха в Европа специфичната серия RS3 Performance Edition, която наваксва загубените 7 к.с., а оптималният въртящ миг от 500 Нм е идентичен и в двете версии.

Както знаем обаче, жаждата за още " коне " е нестихваща, тъй че не е изключено да станем очевидци и на още по-мощен вид, написа Autocar.
 Снимка 619633

Пред профилираното английско издание, шефът на Audi Sport - Себастиан Грамс - дава да се разбере, че 5-цилиндровият мотор на RS3 има запас за още по-голяма мощ, освен това без по този начин известната сега електрификация.

" Все още има време за това. Направихме RS3 Performance Edition, който е по-бърз, по-мощен, има спортни седалки и спортни настройки. В бъдеще обаче ще създадем колите ни още по-вълнуващи даже и от това. "
 Снимка 619634

Все още следва да забележим дали в Audi са решили да " надцакат " главните си съперници
Всичко за Вашата сватба
от Mercedes и техните AMG 45 машини в компактния клас. Припомняме, че те разполагат с малко по-висока мощ от 416 к.с.

Ако въпреки всичко се стигне до по-мощна версия на 5-цилиндровия мотор на Audi, най-вероятно той ще бъде инсталиран точно в RS3, тъй като другият главен претендент - двувратото купе TT - ще бъде спрян от произвеждане.
 Снимка 619632

Въпросният мотор към този момент съществува в по-потентен тип и се употребява от спортното купе Donkervoort D8 GTO F22, което разполага с 493 к.с.

Холандската компания купува мотори от Audi, след което ги модифицира за личните си потребности. Такъв огромен скок в мощността евентуално няма да се състои на борда на RS3, само че идва да покаже, че емблематичния TFSI мотор е кадърен на доста.

Каквото и да се случи, то би трябвало да е реалност в идните три години, защото Audi обяви, че от 2026 година ще пуска на пазара единствено и само електрически автомобили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg