Audi представи Q6 e-tron – първият изцяло електрически модел, разработен

...
Audi представи Q6 e-tron – първият изцяло електрически модел, разработен
Коментари Харесай

Новата батерия на електромобилите на Audi дава пробег от 255 км след само 10 минути зареждане

Audi показа Q6 e-tron – първият напълно електрически модел, създаден благодарение на платформата Premium Platform Electric (PPE). Тя включва батерия с оптималната мощ на зареждане 270 kW и потенциал 100 kWh. Това разрешава бързо зареждане и обезпечава пробег до 482 км. Оптимизираният химически състав на клетките с по-високо наличие на никел също по този начин усъвършенства успеваемостта и понижава въздействието върху околната среда. Тази нова акумулаторна система на Audi обезпечава оптимално ръководство на температурата и непрестанно кондициониране. А това осезателно което удължава живота на акумулатора. Компанията е достигнала индустриален потенциал от 1000 такива акумулатори дневно.

Батерията PPE е създадена по 800-волтова технология и се състои от напълно рециклирана високоволтов акумулаторен блок (HV).
Максималната мощ на зареждане на батерията е 270 kW за батерията с потенциал 100 kWh. Благодарение на това на станциите за бързо зареждане за 10 минути могат да се зареди сила за пробег до 255 км. Зареждането от 10% до 80% става за 21 минути при потребление на бързо зарядно устройство за непрекъснат ток с мощ 270 kW. Пробегът на общоприетия Q6 E-Tron по оценка на EPA е 482 километра.

Ако зарядната станция работи с 400 V технология, 800 V батерията автоматизирано се " разделя " на две акумулатори с едно и също напрежение. Това разрешава двете половини на батерията да се зареждат редом с мощ 135 kW. Елементите на батерията първо се довеждат до едно и също равнище на заряд и по-късно се зареждат дружно.

За да реализират тази успеваемост на зареждане, разработчиците са оптимизирали химическия състав на клетките на батерията. Съотношението сред никел, кобалт и манган в клетките е почти 8:1:1. Audi твърди, че по-ниското наличие на кобалт и по-високото наличие на никел не нанасят щета на околната среда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР