Audi обяви може би една от най-тъжните новини за своите

...
Audi обяви може би една от най-тъжните новини за своите
Коментари Харесай

Най-тъжният ден за Audi феновете дойде

Audi разгласи може би една от най-тъжните вести за своите почитатели, а точно прекъсването от произвеждане на суперколата R8. С малко изказване и специфична серия, немският производител разгласи, че ще създаде тъкмо 333 коли, които да ознаменуват края на една епоха. Audi R8 V10 GT RWD, както е цялостното име на специфичната версия бе показано през днешния ден, като последната и най-усъвършенствана версия на най-върховото Audi.



Колата е основана на версията със задно задвижване, само че с нараснала мощ от 612 конски сили, идентична с тази при модификацията с Quattro задвижване. Максималният въртящ миг от 565 нютон метра може да се предава до друга степен към задната ос, с помощта на един от седем режима на шофиране. В типичния жанр за атмосферен V10, въртящият миг е разполагаем от 6400 оборота в минута.



Инженерите от Audi са се постарали като за последно и са подложили купето на диета, която смъква 20 кг от тежестта на суперкара, удряйки кантара на тъкмо 1570 кг. В това число влизат и специфични ковани джанти в размер от 20 цола, обути в гуми Michelin Sport Cup 2. Зад тях откриваме и керамични спирачки за по-добра спирателна мощ на писта. Диетата включва и подмяна на истинските седалки с такива вид корито.



Колата може да се похвали и с нова визия, която се дължи на в допълнение добавените карбонови детайли в екстериора, които с изключение на по-агресивна, вършат колата и по-бърза към завоите. По-ниското тегло пък оказва помощ за спринт от 3.4 секунди до 100км/ч и оптималната скорост от 320км/ч. Първите бройки от специфичната серия ще бъдат налични през идната година с цена от 225 хиляди евро в Германия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР