Audi интегрира ChatGPT в своята информационно-развлекателна система MIB3, за да

...
Audi интегрира ChatGPT в своята информационно-развлекателна система MIB3, за да
Коментари Харесай

Audi интегрира ChatGPT в своите автомобили

Audi интегрира ChatGPT в своята информационно-развлекателна система MIB3, с цел да усъвършенства опциите за гласово ръководство. От през днешния ден към два милиона автомобила Audi, създадени от 2021 година нататък, в това число Audi A3 ще получат обновените функционалности. Новите модели, като Q6 e-tron също ще бъдат оборудвани с ChatGPT. Интегрирането на ChatGPT в системата MIB3 открива нови, недостъпни до момента благоприятни условия, заяви компанията в своя блог.

Шофьорите на Audi ще могат да употребяват усъвършенствано гласово ръководство, с цел да ръководят информационно-развлекателните, навигационните и климатичните системи, както и да задават общи въпроси. Възможността да поискате информация в действително време, без да откъсвате взор от пътя ще направи шофирането по-безопасно.

ChatGPT се дава посредством услугата Azure OpenAI Service, а новата функционалност е основана на технологията Chat Pro на Cerence, която взе участие директно в консолидираното на чатбота в Audi Assistant на новата архитектура E 3 1.2.

Audi Q6 SUV e-tron quattro

Маркъс Кийт, вицепрезидент по създаването на информационно-развлекателни системи в Audi, отбелязва, че безпроблемното консолидиране на ChatGPT в системата за гласово ръководство е съчетало мощните страни на технологиите ChatGPT и Chat Pro.

„ В допълнение към необятния набор от гласови функционалности, нашите клиенти към този момент ще имат елементарен и сигурен достъп до база от познания, основани на изкуствен интелект. Това е още една стъпка към основаването на първокласно потребителско преживяване в колите Аudi. “

каза той

За да активирате асистента ще би трябвало да кажете фразата “Hey, Audi “ или натиснете бутона за диалог на кормилото. В взаимозависимост от въпроса или командата асистентът с изкуствен интелект ще дефинира какво тъкмо да направи. Ако системата не може да се оправи със задачата, тя ще я пренасочи към ChatGPT. В бъдеще ще бъде допустимо да се задават и въпроси за техническото положение на автомобила, да вземем за пример за налягането в гумите.

Audi се стреми да бъде в крайник с времето и да употребява оптимално капацитета на изкуствения разсъдък, като предлага услуги и артикули за възстановяване на взаимоотношението на потребителите с автомобила, както и в бизнес процесите. По-специално, изкуственият разсъдък се употребява за решения в региона на интериорния дизайн, като подкрепя контрола на качеството в производството. Компанията декларира, че се ангажира и с виновното потребление на ИИ в сходство с правилата на етиката и регламента на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък. Служителите на компанията са подготвени да употребяват ИИ в сходство с актуалните стандарти и бъдещите потребности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР