Audi е известна като автомобилна марка, която има водеща роля

...
Audi е известна като автомобилна марка, която има водеща роля
Коментари Харесай

Вижте новото Ауди, което се превръща в пикап с натискане на бутон

Audi е известна като автомобилна марка, която има водеща роля при създаването и въвеждането на автомобилни нововъведения. Такива да вземем за пример са все по-актуалните концепции за модели, които съставляват хибрид сред купе и кросоувър, като да вземем за пример E-tron Sportback или пък Allroad серията.

Изглежда, че и отсега нататък ще се залага на такива забавни хрумвания, както демонстрира чисто новият концептуален модел Activesphere, който е четвъртият и финален от серията Sphere, написа webcafe.bg.

 width=
Последното попълнение съставлява първокласно и напълно електрическо SUV купе, което с натискането на един бутон може да се трансформира в пикап.

 width=

Audi дефинира модела като " най-универсалната си идея " - модулна платформа с електрическо задвижване, която се създава в съдействие с Porsche и може да се чака, че ще влезе в приложимост за бъдещи модели в идващите години.

 width=

Платформата се назовава Premium Platform Electrik (PPP) и дава опция за превръщането на автомобила от моден SUV в пикап с отворено товарно пространство, уместно за обемисти предмети. Има даже скоби за елементарно монтиране на колела.

Всичко това се изолира от пасажерите посредством разделител, който се повдига с една-единствена команда.

Като размери автомобилът е дълъг, колкото Q7 Sportback, само че е малко по-широк и по-висок поради по-големия клирънс и гумите с диаметър от 86 сантиметра.

Платформата включва и 800-волтова архитектура за бързо зареждане, сходно на Audi E-tron GT Quattro. Това значи опция за преход от 300 километра единствено с 10 минути зареждане.

Автомобилът се задвижва от два мотора - един начело и един откъм гърба - генериращи мощ от 436 конски сили.

 width=

Блaгoдapeниe нa aдaптивнoтo пнeвмaтичнo oĸaчвaнe пътният пpocвeт нa Асtіvеѕрhеrе e пpoмeнлив. Cтaндapтнaтa виcoчинa oт 208 мм, ĸoятo e пoдoбнa нa тaзи нa Q5, мoжe дa ce yвeличи дo внyшитeлнитe 248 мм в oфpoyд peжим или дa ce пoнижи дo aвтoмoбилнaтa cтoйнocт oт 168 мм зa движeниe пo acфaлт, ĸoeтo e oт пoлзa зa yпpaвлeниeтo и aepoдинaмиĸaтa.

Истинските нововъведения обаче са вътре и включват концепцията за потребление на очила за добавена действителност (AR), които " наслояват " информация върху действителната среда.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР