Audi A3, автомобилът, с който Audi създаде компактния премиум клас

...
Audi A3, автомобилът, с който Audi създаде компактния премиум клас
Коментари Харесай

Новите Audi A3 и A3 Allstreet са по-спортни от всякога

Audi A3, автомобилът, с който Audi сътвори компактния премиум клас през 1996 година, е по-спортен, по-комфортен и по-дигитален от всеки път. За това способстват авангардния му дизайн, доста разширеното общоприетоо съоръжение и новите материали и оферти.

Високата степен на персонализация с приложенията на екрана на автомобила може да избирате анимирани подписи на дневните светлини и опцията за прибавяне на функционалности при поискване (Functions on Demand).

Със своя присъщ офроуд тип, три сантиметра по-висок пътен луфт спрямо A3 Sportback и повдигната позиция на седалката, моделът дава чувство за шофиране като при SUV, съчетано с висока функционалност.

По-спортен от всеки път: екстериорът на Audi A3



Характерът на моделите A3 Sportback е по-динамичен, по-прогресивен и по-емоционален.

Шестоъгълната трапецовидна радиаторна решетка има нова конструкция, която е доста по-плоска и по-широка. Тя господства в предната част и, в допълнение към огромните ъглови странични въздухозаборници, ясно символизира спортния темперамент на компактните модели.

Преденният спойлер свързва двата въздухозаборника и основава за ниска визия на Audi A3. Същото важи и за задната част, която е изключително спортна с новата си ризница и характерен дифузьор. Отчасти въодушевени от моделите RS, прогресивните дизайнерски детайли са изключително ефикасни в композиция с екстериора S line. Новите, експресивни екстериорни цветове District Green, Ascari Blue и Progressive Red акцентират динамичното лъчение.

Офроуд визия и повишен пътен луфт: новото Audi A3 allstreet

" Audi A3 allstreet се отличава от останалите модели от фамилията на A3 още на пръв взор ", споделя Щефан Фар-Бекер, началник на екипа за външен дизайн в AUDI AG. " Като кросоувър в премиум компактния клас, той има изцяло неповторим външен тип. Целта беше да използваме характерни дизайнерски детайли, с цел да подчертаем още по-ясно по-високия клиренс на автомобила. "

Това е реализирано, наред с други ограничения, посредством отвесно наблягане на матовочерната Singleframe. Голямата осмоъгълна радиаторна решетка със конструкция на пчелна пита е ситуирана по-високо, в сравнение с при A3 Sportback, като по този метод кросоувърът се приближава повече до моделите Q. Трите вдлъбнатини начело и откъм гърба укрепват офроуд характера.



В предната част жлебовете са интегрирани в присъщия борд на спойлера, който припомня на плъзгаща се плоча, а в задната част в дифузьора е част от солидно проектираната задна ризница.

Черни лайстни на праговете и декоративните детайли в долната част на вратите укрепват мощния външен тип на автомобила и пресъздават нараствания му пътен луфт. Окачването на A3 allstreet се отличава с 15 мм по-висока височина на возене в съпоставяне със общоприетото окачване на A3 Sportback. Окачването на A3 allstreet е с 15 мм по-високо от общоприетото окачване на A3 Sportback. Специфичната конфигурация на амортисьорите предлага отличен баланс сред висок комфорт на возене и спортно, точно шофиране. Заедно с по-големия диаметър на колелата това води до 30 мм по-голям пътен луфт. Широките арки на колелата акцентират общоприетите 17-инчови джанти, които са с един инч по-големи от тези, които се оферират общоприетоо за A3 Sportback. И за двата модела като алтернатива се оферират 18- и 19-инчови колела.

Заради леко повдигнатата позиция на седалката, A3 allstreet предлага по-голям комфорт при влизане и излизане от автомобила и по-добро ръководство на пътя.

Както и при A3 Sportback, багажното поделение е с съдържимост 380 литра, а при сгъната задна седалка - до 1200 литра. Моделът разполага с релси на покрива като общоприетоо съоръжение.

Опционалните характерности включват електрическа задна врата, преносим теглич и пакет за предпазване и багажник. Последният дава опция на клиента да съхранява дребни предмети в мрежи, прикрепени към облегалките на предните седалки, или в отделението от страната на лидера. Мрежата в багажника предотвратява разбъркването на по-големи багажни единици по време на път.

Разнообразие: до четири избираеми сигнатури на дневните светлини



За първи път в моделите от серията A3 към този момент е допустимо да се избират и превключват до четири разнообразни цифрови сигнатури на дневните светлини в MMI.

" Това дава на нашите клиенти по-висока степен на персонализация. Те могат да трансформират външния тип на своя модел когато и да е. Подписите интерпретират по друг метод увереността и маневреността. Това важи и за сюжетите за прибиране/тръгване от вкъщи, които са създадени самостоятелно за всеки автограф. ", разяснява Сезар Мунтада, началник на отдел " Дизайн на светлините " в AUDI AG.

LED и Matrix LED фаровете основават цифровите дневни светлини благодарение на 24 пикселни детайла в три реда в горния завършек на корпуса.

Значително изменен и характерен: интериорът

В унисон с по-впечатляващия екстериор, интериорът също е доста изменен. Тук има много нововъведения - от дизайна на скоростния лост и вентилационните отвори до декоративните детайли и новото амбиентно осветяване.

Стандартното съоръжение е доста разширено. В допълнение към трилъчевия кожен волан с мултифункционална функционалност plus, общоприетото съоръжение включва климатик, пакет за амбиентно осветяване и челен централен подлакътник..

Силно обвързвана: интеграция на приложения и Functions on Demand

Моделите A3 и A3 allstreet са цифрови и свързани - с помощта на многочислените услуги за съгласуваност, Functions on Demand и магазина за приложения. Стандартното съоръжение включва цифрово радио DAB+ и 10,1-инчов сензорен екран, както и Audi Virtual Cockpit и апостериори зарядно за смарт телефон. В допълнение към двата врата за зареждане USB-C в централната подпора начело, общоприетоо се оферират и два спомагателни врата откъм гърба.

Опционалното съоръжение включва MMI навигация плюс, дружно с цялостното портфолиои достъп до магазина за приложения, който разрешава на лидера да употребява необятен набор от тях посредством екрана на автомобила. Чрез вграждането на магазина клиентите могат да получат пряк и подсъзнателен достъп до известни приложения на трети страни на сензорния екран на MMI чрез връзка за данни в автомобила.

В Европа моделите A3 в началото се оферират с два разновидността на мотор и трансмисия. 35 TFSI с 1,5-литров мотор с мощ 110 kW (150 к.с.) - като автоматизирана версия със седемстепенна S tronic скоростна кутия, в това число мека хибридна технология.

Дизеловият вид е 35 TDI с мощ от 110 kW (150 к.с.) и седемстепенна S tronic скоростна кутия. Допълнителни бензинови и дизелови разновидности за A3 Sportback и A3 Sedan ще се оферират през второто тримесечие. В края на годината към гамата ще бъде прибавен и plug-in хибриден модел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР