Audi 200 съществува в две поколения. Първият C2 (Typ 43),

...
Audi 200 съществува в две поколения. Първият C2 (Typ 43),
Коментари Харесай

Audi 200: луксозният автомобил, който струваше 75 000 DM преди 40 години

Audi 200 съществува в две генерации. Първият C2 (Typ 43), пуснат през октомври 1979 година, се създава по-малко от 4 години. Производството на второто потомство C3 (Typ 44 и 4Q) започва през юни 1983 година, само че формалната премиера на седана е едвам през септември във Франкфурт. Дължината му е повече от 4.8 метра, само че междуосието, съгласно днешните стандарти, разочарова - единствено 2 687 мм, само че през 80-те години на предишния век подобен индикатор се възприема напълно друго.

Още тогава обаче специалистите подлагаха на критика дългите надвеси на каросерията - изключително спрямо по-малката серия 100, на която значително се основава модела 200. Вътре в новата кола има задоволително място, а 610 литра в багажното поделение също, несъмнено, се оказват доста порядъчен размер. „ Стотецата “ на Audi можеше да се похвали с рекорден коефициент на въздушно противодействие по това време - 0.30 Cx, само че при по-големият брат нещата са малко по-зле - 0.32 Cx.

`Audi

За годините си показания влиятелен седан с предно задвижване предлага извънредно мощни петцилиндрови мотори и различно задвижване на двете оси. Версиите с по-ниска мощ са по-леки, което значи, че тежестта им е единствено 1 260 кг.

Основата на линията силови елементи е мотор с работен размер от 2.1 литра и с мощ 136 конски сили. Версията quattro получава същия елемент, само че с турбокомпресор и затова с друга мощ - 180 коня. С подобен мотор новият седан на Audi към този момент се конкурира на немските аутобани с Mercedes-Benz 500 SE W126, BMW 745i (E23), Jaguar XJ12 или с първокласното и рядко трето потомство на Maserati Quattroporte.

В Инголщад, което е значимо, незабавно объръщат внимание на чистотата на отработените газове, тъй че инсталират на серията 200 катализатор (макар и против в допълнение заплащане).

`Audi

През лятото на 1984 година, след седана, се появява и комбито (Avant), по този начин уважавано в Европа и вкъщи, в Германия. По този метод са провокирани Mercedes-Benz E W124 с сходен вид каросерия и шведското Volvo 760. От тази тройка незабавно означаваме, че триумфът на Mercedes се оказа по-значителен - основно заради по-солидния имидж на марката и на модела.

Както означават специалистите тогава, формата на стъкления заден панел на Audi 200 Avant, за разлика от елегантността на " трилъчевата звезда ", провокира известно естетическо разстройване у доста консуматори. Двигател с повишен работен размер до 2.2 литра (135 к.с.) уголемява мощностния диапазон на модификацията. Турбо версията на комбито се появява в средата на 80-те години.

В началото на 1988 година германците вършат рестайлинг на серията 200. Той се концентрира основно върху интериорните детайли, само че в това време е преконфигуриран 2.2-литровия турбо мотор, който преди малко споменахме, като мощността му към този момент доближава 197 к.с. Агрегатът е смесен с тристепенна автоматизирана трансмисия. " Механиката ", която също е разполагаем, постоянно е с пет скорости.
`Audi

Естествено, има и външни промени. Броните и фаровете получават друга форма, само че това не са радикални интервенции. През март 1989 година е показано и Audi 200 Quattro 20V. Същият 2.2-литров турбо мотор, само че към този момент с 220 к.с. преви превъзмогването на оптималната скорост от 240 км/ч безусловно безпроблемно. За времето си Audi 200 Quattro 20V е прочут като един от най-бързите серийни коли в света.

Цената на автомобила стартира от 74 500 немски марки, само че на гермаския пазар се продават най-много версии с най-високо равнище на съоръжение. Вероятно чакате да обявим и дизелов мотор, само че ще ви разочароваме. Двигател с тежко гориво, даже във версия с турбокомпресор, в никакъв случай не е бил инсталиран под капака на Audi 200. По това време инсталирането на дизелов мотор в първокласна кола е просто невероятно.
`Audi

Производството на комбито в Германия завършва през юли 1991 година, а седаните търпят планувана замяна малко по-рано, през ноември 1990 година Те са сменени от серията 100 C4. От моделите " 100 " и " 200 " след това се появява в действителност първокласното Audi V8. Интересното е, че задоволителен брой комбита Audi 200 Avant са оживели и до през днешния ден. Много екземпляри са минали повече от половин милион километра, само че към момента нямат съществени проблеми във връзка с корозията, защото поцинковането на каросерията е направено по най-хубавия вероятен метод. И цялата механика, макар потреблението на турбокомпресори, също е много надеждна.
`Audi

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР