Атрактивна демонстрация за пръскане на земеделски площи и други насаждения

...
Атрактивна демонстрация за пръскане на земеделски площи и други насаждения
Коментари Харесай

Дронове –пръскачки „конкурират” селскостопанската авиация

Атрактивна проява за напръскване на аграрни площи и други насаждения с дрон се организира през днешния ден в Добрич на първия ден от интернационалното ревю „ Селското стопанство и всичко за него ”, оргазирано за 26-и път от „ Добрички панаир ”АД, което ще продължи до 31 август.

Дронът е с по-сериозни размери, защото включва акумулатори и контейнер, който може да се зареди с тор или различен препарат за отнасяне на растенията. Вместимостта му е към 7-8 литра. Батериите се презареждат на всеки 10 минути, като за този интервал с дрона могат да се обработят към 6-7 декара. Капацитетът му за ден е 250-260 декара обработени площи. Цената на дрона е към 15 000 $, само че включва курсове за образование на бъдещите му притежатели, застраховки други

В рамките на панаира се организира и двудневен биофестивал. „ Целта на самодейността е освен да представим биопроизовдители от Добричка област, България, окръг Констанца, Румъния, и регион Амитица, Македония, а да покажем нова просвета и ново отношение към природата и земята ” - сподели Нели Господинова от съдружие „ Черноморски център за развиване ”. Биопроизводители на пчелен мед, чери домати, биовино, биосокове, твърда пшеница и лимец, представители на градинарите от добричкото село Одринци вземат участие в тази самодейност. " Даровете на природата " се провежда от " Добрички панаир " АД, съдружие " Черноморски център за развиване " в Добрич и румънското съдружие " Маре Нострум ". Общата цел е основаване на румъно-българска предприемаческа мрежа, която обгръща производители на биологични артикули.

В ревюто вземат участие 90 компании – от България, Румъния, Украйна, Турция, Гърция и други Те оферират техника за обработка на полетата с лавандула и други етерично-маслени култури и за прибиране на реколтата, съоръжение за товарене, сеялки и други селскостопански машини. Заедно със семена от най-новите сортове пшеница за есенната акция, на земеделските производители се предлага и разсад от лавандула, безсмъртниче, бял равнец и други етерично-маслени култури..

„ Изложение, което извоюва престиж през годините с представянето на съществени компании от страната и чужбина, които демонстрират опциите за вложение в аграрния бранш. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на едно модерно земеделие у нас и в прилежащите страни ”- съобщи в приветствието си зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов.

Амбицията на сегашния екип на министерството е да провежда работата си в директна практическа работа с земеделските стопани, с цел да се понижи непотребната администрация и да се насочи държавния запас в браншове, които се нуждаят от свежи пари с цел да действат обикновено в изискванията на пазарна стопанска система, добави зам.-министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР