Атрактивна демонстрация направиха смолянските пожарникари в центъра на града като

...
Атрактивна демонстрация направиха смолянските пожарникари в центъра на града като
Коментари Харесай

Пожарникари в Смолян показаха как режат кола, за да извадят ...

Атрактивна проява направиха смолянските пожарникари в центъра на града като част от Седмицата на пожарната сигурност. Служители на пожарната работа демонстрираха техника и аварийно-спасителна активност. Смолянчани имаха опция да прегледат от близко противопожарни коли, 30-метрова автомеханична стълба и друго особено съоръжение.

Десетки малчугани участваха в беседи, тематични викторини и игри. Хит за децата бяха фотосите в пожарния автомобил, издигнати на високо с автомеханичната стълба.

Кулминацията за събралата се аудитория бе проява на дейности при тежко пътно произшествие, когато се постанова потърпевшият бързо да бъде изваден от мощно деформиран автомобил. Със специфична техника пожарникарите разрязаха колата. Младежите – доброволци от Българския червен кръст в Смолян, се включиха, прилагайки техники за оказване на незабавна здравна помощ на потърпевшите.              

По мотив празника беше открита галерия металопластика на Боян Симеонов –  чиновник на РСПБЗН-Смолян. Произведенията са тематични за пожарникарската специалност. Изработени са от елементи от главните помощни средства, употребявани в работата на всеки огнеборец при гасене на пожари, преодоляване на бедствия и премахване на повреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР