ATP предприема драстични промени във второто ниво на професионалния тенис

...
ATP предприема драстични промени във второто ниво на професионалния тенис
Коментари Харесай

ATP вдига интереса към Чалънджър турнирите

ATP подхваща фрапантни промени във второто равнище на професионалния тенис - " Чалънджър ". Те влизат в действие от началото на идната година и ще покачат атрактивността и паричните награди. Както е известно, от 2020 година шампионатите " Фючърс ", като ежеседмичния в Анталия, няма да носят точки за международната класация.

 Диего Шварцман и Леонардо Майер направиха първия ден на German Open аржентински
Диего Шварцман и Леонардо Майер направиха първия ден на German Open аржентински

Надпреварата от ATP 500 притегля експертите на клей

Всички съревнования от " Чалънджър " ще усилят схемите си на 48 тенисисти и ще не престават седем дни, от понеделник до неделя. Наградните фондове ще бъдат вдигнати, като най-големият ще доближи 162,480 $. Организаторите ще са длъжни да обезпечат безвъзмездни хотел и храна на уредниците.

Медицинските услуги ще бъдат на доста по-високо равнище, както ще бъдат обезпечени и повече кортове и уреди за възобновяване.

Целта на ITF - Международната тенис федерация е да понижи професионалните тенисисти от към 14 хиляди на 750 при мъжете и 750 за дамите.

" Това са обилни промени, които ще доведат до същинска смяна на Чалънджър тура, изключително с желанието ни да осигурим повече благоприятни условия за доходи на играчите на началното равнище на мъжкия професионален тенис ", сподели началникът на АТР Крис Кърмоуд. " Голям приоритет за нас е да подсигурим здрав път за развиване на играчите и да подобрим качеството на кариерата в мъжкия професионален тенис ".

 Снимка 369896
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР