ATP 500 турнирът в Ротердам понесе сериозен удар, след като

...
ATP 500 турнирът в Ротердам понесе сериозен удар, след като
Коментари Харесай

Медведев и Синер аут от Ротердам, Мъри и Цонга се включват


ATP 500 шампионатът в Ротердам понесе сериозен удар, откакто две от звездите, които бяха в листата с участници, отдръпнаха поръчките си. Даниил Медведев и Яник Синер няма да вземат присъединяване в тазгодишната конкуренция в Нидерландия, като руснакът е показал преумората от Australian Open като причина за решението си, до момента в който втората ракета на Италия сега е болен от Covid-19.

„За страдание няма да играя в Ротердам тази година. Току-що се върнах от Австралия и към момента не съм подготвен да изляза още веднъж на корта. Ротердам е едно от обичаните ми места в тура, а Рихард Крайчек дава отлични условия на играчите. Нямам самообладание да се върна догодина“ – написа Медведев в обществените мрежи.

От своя страна турнирният шеф Рихард Крайчек разкри, че отдръпването на няколко от в началото деклариралите присъединяване играчи е дало опция да бъде предоставена „уайлд кард“ на Жо-Вилфрид Цонга, който е първенец в шампионата за 2017 година

„В резултат на отказванията на Медведев и Синер, както и тези на Баутиста Агут и Чорич през последните дни, Ботик Ван де Зандсхулп няма да се нуждае от покана и в този момент тя ще бъде предоставена на Жо-Вилфрид Цонга. Той постоянно е бил измежду любимците на почитателите в Ротердам и сме доста щастливи, че ще можем да го посрещнем отново“ – разяснява Крайчек.

В същото време другото овакантено място ще бъде заето от различен някогашен първенец – Анди Мъри.“Много съм разчувствуван да оповестя, че идната седмица ще играя на шампионата в Ротердам. Благодарен съм за този късмет, защото постоянно съм се наслаждавал на конкуренцията. Нямам самообладание да се насочва още веднъж натам след няколко дни“ – написа трикратният първенец от Големия шлем във Фейсбук.

В резултат на разбъркванията в листата с участници лидер на схемата към този момент е Стефанос Циципас, следван от миналогодишния първенец Андрей Рубльов. Другите шестима най-високо сложени са Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Камерън Нори, Денис Шаповалов, Гаел Монфис и Аслан Карацев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР