Atos няма за наддава за Gemalto, договорена от ThalesGemalto е

...
Atos няма за наддава за Gemalto, договорена от ThalesGemalto е
Коментари Харесай

Очертава се най-голямата ИТ сделка в Европа за 2017 г.

Atos няма за наддава за Gemalto, контрактувана от Thales

Gemalto е на път да се влее в Thales в договорка на стойност 4,8 милиарда $

Евентуалната покупка на Gеmalto от Thales за сумата от 4,8 милиарда евро се обрисува като най-голямата договорка в ИТ бранша на Европа тази година, съобщи Ройтерс.

Интерес към Gemalto – експерт в решенията за сигурност и идентификация – демонстрира и Atos, само че френският колос не е податлив да наддава в договорката. По-рано Atos предложи 4,3 милиарда евро, само че Gemalto не одобри тази оферта.
още по тематиката
Все отново, в случай че Thales се откаже от покупката по някакви аргументи, Atos е подготвена да заплати оферираните 4,3 милиарда $ за Gemalto. Засега обаче няма такива индикации и се чака Thales да завърши придобиването през втората половина на 2018 година

Thales и Gemalto към момента могат да разтрогнат съглашението посред им, в случай че постъпи оферта, която е най-малко с 9% по-висока от към този момент контрактуваните 4,8 милиарда $.

Продажбата на Gemalto на Thales може да стане най-голямата договорка в европейския софтуерен бранш, оповестена през 2017 година Сливането ще образува компания с годишни доходи от 3,5 милиарда евро и водач на пазара за цифрова сигурност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР