Атомобилът, описван като космически кораб на колела, HiPhi Z, бе

...
Атомобилът, описван като космически кораб на колела, HiPhi Z, бе
Коментари Харесай

Един от най-футуристичните електромобили влезе в производство

Атомобилът, описван като галактически транспортен съд на колела, HiPhi Z, бе качен на поточната линия в Китай, оповестява carnewschina.com. За него се прокраднаха и изказвания, че е един от най-поразителните коли в промишлеността.

За новия модел на Human Horizons не сме чували доста, откакто при започване на юли бе показан в подготвен за поточната линия вид. А на 20 декември първите екземпляри на новаторския електрически автомобил бяха подготвени.

Подобно на кросоувъра HiPhi X, чийто стъпки следва Z, екстериорът е много по-различен от познатите ни електрически автомобили. Освен любопитната форма на Z и срещуположно отварящите се порти, предницата на колата е доста любопитна със комплицираните LED фарове и правоъгълна решетка.

Уникалните дизайнерски решения не престават и в задната част, където виждаме LED-светлинна линия и дребно задно стъкло със сериозен спойлер над нея.

Интериорът е също толкоз ексцентричен с комплексното LED амбиентно осветяване в арматурното табло, огромният централен екран, който може да е отвесен или водоравен. Стандартен е и огромен Head-Up Display с добавена действителност, както и аудио системата Meridian с 23 високоговорителя.

А както сами може да се убедите, пътуващите двама откъм гърба ще се радват на удобна и пространството, каквито до неотдавна се свързваха единствено с немските премиум лимузини.

Както споменахме, главният акцент в софтуерно отношение е батерията с потенциал 120 kWh.

Още за техническите параметри на HiPhi Z четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР