Атомната енергия е перфектното решение за производство на големи количества

...
Атомната енергия е перфектното решение за производство на големи количества
Коментари Харесай

Атомната енергия е перфектното решение за достъпен водород

Атомната сила е съвършеното решение за произвеждане на огромни количества нисковъглероден и наличен водород, заяви в своя позиция комерсиалната асоциация на атомната промишленост в Европа – ФОРАТОМ.

В документа се вършат редица рекомендации за признаването на приноса на атомната сила при декарбонизиране на стопанската система на Европейски Съюз, в това число превоза и промишлеността. От ФОРАТОМ считат, че Европейски Съюз си е сложил „ доста амбициозни “ цели за декарбонизиране на стопанската система до 2050 година, а постигането им изисква огромна промяна на енергетиката, промишлеността, превоза и сградния бранш.

На 8 юли 2020 година Европейската комисия утвърди Водородна тактика на Европейски Съюз, в която се показва по какъв начин водородът може да помогне за декарбонизацията на Стария континент. Според документа сред 2020 година и 2024 година Европейска комисия ще подкрепи инсталирането на минимум 6 гигавата възобновими водородни електролизери, както и производството на до 1 милион тона водород от възобновими източници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР