Атомна бомба, разработвана от администрацията на Байдън, може да опустоши

...
Атомна бомба, разработвана от администрацията на Байдън, може да опустоши
Коментари Харесай

Какво се знае за атомната бомба на Байдън, която може да опустоши Москва?

Атомна бомба, разработвана от администрацията на Байдън, може да опустоши Москва, съгласно симулация, оценена от сп. " Нюзуик ".

Създаването на нова американска бомба, вариация на бомбата B61, създадена през 60-те години по време на Студената война, беше оповестено от Министерството на защитата на Съединени американски щати предходната седмица. В прессъобщение на Пентагона се споделя, че B61-13 има за цел да " ускори възпирането на съперниците и увереността на съдружниците ", като даде на президента Джо Байдън " спомагателни благоприятни условия против избрани по-трудни и огромни военни цели ".

Макар Пентагонът към момента да не е разкрил какъв брой тъкмо мощна ще бъде бомбата, публични лица настояват, че тя ще може да има влияние, сходно на по-стария модел - B61-7. Тази атомна бомба има заряд, еднакъв на 360 килотона тротил, което е почти 24 пъти повече от взривната мощ на 15-килотонната бомба, която Съединени американски щати хвърлят върху Хирошима в Япония по време на Втората международна война.

Визуално показване на евентуалното събитие е основано благодарение на Nukemap - онлайн инструмент, основан от историка на науката и нуклеарните технологии Алекс Уелърстейн. Според симулацията бомба B61-13, експлодирала над Москва с приблизителна оптималната мощ от 360 килотона тротил, би предизвикала обилни опустошения и би довела до към 300 000 жертви.

Всичко, което се намира в радиус от към половин миля (приблизително 800 м) от мястото на детонацията на бомбата, ще бъде изпарено от огнено кълбо, а тежките провали ще разрушат здания и евентуално ще убият всички останали в радиус от една миля (около 1,6 км).

Всеки, който се намира на към 2 благи (3,2 км) от мястото на детонацията, ще бъде изложен на толкоз високи равнища на радиационно облъчване, че ще почине в границите на месец, а 15 % от оживелите ще умрат от рак на по-късен стадий от живота си.

Според Nukemap на към 2 благи от мястото на детонацията на бомбата постройките ще бъдат изцяло разрушени с огромна възможност да стартира пожар с доста смъртни случаи, а пострадванията - " универсални ". Мнозина биха получили съдбоносни изгаряния. Заради радиацията ще има спомагателни смъртни случаи в по-голям район.

Симулацията демонстрира, че смъртните случаи в Москва биха били към 311 480, а броят на ранените би достигнал 868 860. Населението на съветската столица се прави оценка на над 12,6 милиона души.

Ако бъде хвърлена над Санкт Петербург, бомбата B61-13 би могла да бъде още по-опустошителна, като жертвите ще доближат към 360 150 души, а ранените ще бъдат близо 685 930, демонстрират резултатите от симулацията, основана от Nukemap.

Съединени американски щати не са заплашвали да изстрелят нуклеарна бомба над Русия, напомня " Нюзуик ". Вместо това заместник-министърът на защитата по въпросите на галактическата политика Джон Плъмб заяви в изказване, че създаването на новата бомба " отразява изменящата се среда за сигурност и възходящите закани от страна на евентуалните съперници ".

В известието Плъмб добавя: " Съединените щати са длъжни да продължат да правят оценка и внедряват качествата, от които се нуждаем, с цел да възпираме и, в случай че е належащо, да реагираме на стратегически офанзиви, както и да подсигуряваме сигурността на нашите съдружници. "

В четвъртък президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за отдръпването на страната му от Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити (ДПЗЯО). Съединени американски щати осъдиха тази последна стъпка на Кремъл, макар че тя беше предстояща, напомня изданието.

" Действията на Русия единствено ще подкопаят доверието в интернационалния режим за надзор на въоръженията ", съобщи в изказване държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от " Нюзуик ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР