Atom процесорите на Intel вероятно ще се произвеждат от тайванската

...
Atom процесорите на Intel вероятно ще се произвеждат от тайванската
Коментари Харесай

Intel изнася производство на Atom и Xeon чипове към TSMC


Atom процесорите на Intel евентуално ще се създават от тайванската TSMC
(снимка: Intel)

Не е загадка, че Intel има намерение да разпореди производството на редица свои артикули на външни реализатори. Най-често се спряга името на тайванския чипмейкър TSMC като вероятен реализатор на поръчките. Според последни информации, тя ще създава процесори от серията Atom и Xeon.

За това свидетелства публикация за работа, оповестена на формалния уеб страница на Intel, съгласно която търсеният водач на екип за разработка ще играе основна роля в проектирането и интеграцията на индустриалните процеси на Atom и Xeon SoC, употребявайки технологии на Intel и TSMC.

Това е явен знак, че в производството на посочените процесори, в допълнение към Xe-HPG GPU и Xe-HPC. В момента американската компания създава няколко версии на Atom и Xeon в личните си фабрики.

Като се има поради, че актуалните употребяват ядра с висока продуктивност (с всичките им прогресивни указания като AVX-512) и се продават на високи цени, може да се допусна, че не е изключително рационално Intel да ги разпореди на „ трети страни ”, защото тези чипове са значими за възобновяване на разноските, разяснява.
още по тематиката
Специализираните не са тъкмо евтини, само че разчитат на ядра с ниска мощ и са по-малко комплицирани от Xeon CPU или SoC. Ето за какво те се смятат за по-вероятни претенденти за аутсорсинг.

По-рано тази година Intel показа чип Snow Ridge с 24 ядра, предопределен за базови 5G станции. В допълнение, компанията пусна процесори от серията Xeon D с ядра Skylake-SP, проектирани да работят с мрежови приложения и системи за предпазване. Досега обаче Intel не е оповестил нито една SoC Xeon с ядра Atom с ниска мощ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР