ато куче, точно като куче. Като видях този клип, бях

...
ато куче, точно като куче. Като видях този клип, бях
Коментари Харесай

Синът на Любчо Лалев: На стълбите като куче, разтрепериха ми се краката

ато куче, тъкмо като куче. Като видях този клип, бях покъртен. Разтрепериха ми се краката. Видях видеото инцидентно. На стълбите, от опечалената жена.

Това описа пред Иван Лалев, синът на Любчо Лалев - един от двамата пациенти, които умират, откакто са били оставени да чакат с часове на стълбите пред входа на Коронавирус отделението в пловдивската университетска болница "Св. Георги ".

За случилото се околните му схващат инцидентно - от брачната половинка на другия умрял, която е снимала с телефона си.

"Просто си мислих, че татко ми е умрял от COVID-19, че коронавирусът го е уморил " , продължава Иван Лалев.

Не мисля че би трябвало един човек, български жител, да се зареже да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го одобри ", споделя още синът на Любчо Лалев.

"Останах потресена. Гледах и не имах вяра на очите си, какво виждам. Дори когато забележим паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка ", разяснява Радка Лалева, снахата на Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, макар че е признат в болничното заведение, тъкмо тъй като не можел да диша, споделя в репортажа си малкия екран.

"Моят свекър е останал без въздух. Нямам пояснение, за какво един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони - от 30-градусова затоплена стая и провеждащо се лекуване - на студа, на пътя, на стълбите, с торби към него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение - едно одеяло да им бъде поставено на тези хора ", попита риторично Радка Лалева.

"Баща ми стои в безпомощно положение. Не може да гледа. Едва, едвам се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му ", споделя още Иван Лалев.

Близките на умрелия даже не знаели, че лекарите имат намерение да го местят в новото Коронавирус поделение.

"Нямах позвъняване от Инфекциозна болница, с цел да ми кажат, че ще го местят, с цел да отида при него ", споделя Иван Лалев.

"Другото, което ме озадачава, е по какъв начин може тези хора да бъдат разтоварени в държавна болница на "Васил Априлов " и кой ги е приел. Някой би трябвало да се е подписал, с цел да освободят колата за спешна помощ и да ги оставят в това положение. Защо са останали тези хора без въздух ", пита снахата на умрелия.

Съпругата на другия умрял видяла по какъв начин сестра от отделението кара възрастния мъж да изкачи етажите, дружно с чантите, в които носи багажа си.

"Не може един човек с температура да мръзне, вцепенен на пътя и да слезе медицински служащ, да му вземе торбите и да каже "хайде, качвай се, какво се моташ ". При изискване, че няма обезпечен въздух, че няма кой да го подпре ", показва Радка Лалева.

След като умрял, никой от личния състав не обяснил нищо на околните.

"Причина за гибелта - сърдечен арест и бъбречна непълнота. А татко ми в никакъв случай не е имал проблеми с бъбреците. Не е влизал в болница до момента. Беше добре. Оплакванията му бяха температура и разбиране, болки в мускулите, в ставите. Нямаше съпътстващи болести, нямаше кръвно. Кръвното му беше по-добро от моето. 120/ 80 беше като го одобриха в Инфекциозна болница ", споделя Иван Лалев.

Близките му се надяват отговорните да бъдат осъдени.

"Трябва да има осъдени в този случай, тъй като те ще не престават да тормозят пациентите и да умират хора. Страхуваше се от докторите и споделяше, те ще ме уморят и го умориха ", споделя Иван Лалев.

" Трябва да се ревизира кои хора са отговорни. Не може да остане безнаказано ", показва Радка Лалева.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР