Атмосферното налягане ще започне да се повишава, но ще остане

...
Атмосферното налягане ще започне да се повишава, но ще остане
Коментари Харесай

Трети ден сняг. Ще натрупа до 15 см

Атмосферното налягане ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Нови превалявания от дъжд ще стартират от запад-югозапад и ще обзет съвсем цялата страна. На доста места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка – до 10-15 см. В Източна България и в Централния Предбалкан ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София към 0°.

Утре от запад-северозапад преваляванията ще спрат, а след обяд и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България сдържан. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните региони до 13-14° тук-там в Южна България, в София към 8°.

В планините още сутринта преваляванията ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира, тук-там и да понижава. Ще духа мощен и плевел западен вятър, който до вечерта ще отслабне до сдържан. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморие ще има забележителна облачност и валежи от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра, тук-там и намалее. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максимални температури – сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР