Атмосферното налягане ще се повиши още и ще бъде значително ...

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще бъде значително

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане ще се увеличи още и ще бъде доста по-високо от междинното за ноември.

Сутринта тук-там в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, които в крайните източни региони от страната ще се задържат съвсем през целия ден. Над останалата част от България ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 8° и 13°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че в утринните часове по върховете ще е мъгливо. Ще духа сдържан до мощен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието ще доминира облачно и мъгливо време. На обособени места ще преръмява. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще са без значителен дневен ход и оптималните ще са сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е 15° - 16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 12 мин. и залязва в 17 ч. и 09 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 57 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 17 мин. и залязва в 22 ч. и 31 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт.

Източник: novinite.bg