Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от

...
Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от
Коментари Харесай

Слънчево и почти без валежи

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес в утринните часове тук-там има условия за слани. В обособени региони видимостта ще е понижена. Преди обяд ще е най-вече слънчево, по-значителна ще е облачността над крайните югоизточни региони. След обяд облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София – към 11°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове над южното крайбрежие облачността към момента ще е забележителна. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд – постоянно забележителна, само че единствено на обособени места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

В четвъртък ще се задържи със забележителна облачност. В Източна България ще има превалявания от дъжд, който на обособени места ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Вятърът ще е до сдържан от север-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 10° и 15°. В петък вятърът краткотрайно ще стихне и преди обяд на доста места в равнините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. В източните региони ще има и ръмежи. Около и след обяд ще духа слаб южен вятър и с него ще стартира стопляне. Облачността ще се раздира и понижава, а мъглата ще се разсейва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР