Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от

...
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Славчев предупреди за възможни внезапни валежи с гръмотевици

Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над западната половина от страната облачността към момента ще е забележителна и тук-там ще превалява, само че до сутринта валежите ще спрат и облачността ще намалее. Почти безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред 9° и 14°. Утре преди обяд ще бъде най-вече слънчево.

След обяд и през нощта против понеделник над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания. В югозападните и планинските региони от страната преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Максималните температури, в множеството места, ще са сред 20° и 25°.

Преди обяд над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Значителни ще са явленията в Рило-Родопския масив. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 – към 7°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Почти безшумно време. оптималните температури ще са 22 - 24°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 17 - 19°.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР