Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско

...
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско
Коментари Харесай

Работната седмица си отива със слънце, следобед може леко да вали в Северна България

Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца.

Днес ще е най-вече слънчево. След обяд над Северозападна България ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Североизточна България – до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, тук-там в низините и малко по-високи, в София - към 28°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд и вечерта основно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан южен, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, основно над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 45 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 20 мин. и изгрява в 19 ч. и 46 мин. Фаза на луната: eдин ден преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР