Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско

...
Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско
Коментари Харесай

Температурите се понижават в неделя

Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

След среднощ явленията в множеството региони краткотрайно ще затихнат, само че на обособени места в Централна и Западна България към момента ще има превалявания от дъжд и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Утре въздушната маса над страната ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места, основно в следобедните часове, ще има интензивни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и остават изискванията за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи съвсем без дъжд, ще е сдържан от североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 26° и 31°, по-високи в Горнотракийската равнина, в София - към 26°. През нощта против понеделник превалявания и гръмотевична активност ще има в Централна Северна и Североизточна България и тук-там там се чакат обилни количества.

Над планините ще са развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на обособени, а след обяд на доста места ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северозападен вятър и с него температурите ще са намалят. Максималната на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево и топло. По-късно след обяд облачността ще се усили, във вечерните часове и през нощта против понеделник тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, най-вече източен вятър. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е към 24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР